Ben jij dé enthousiaste horecamedewerker die wij zoeken?

Werken in de horeca… Verrassend veelzijdig!

Ben jij enthousiast, ambitieus en gastvrij? Werk jij graag in een veelzijdige branche, maak jij het gasten graag naar de zin en haal je altijd het beste uit jezelf? Dan is een carrière in de horeca iets voor jou! Er is namelijk geen sector zo veelzijdig als deze, maar op dit moment zijn er helaas te weinig medewerkers. En dat terwijl werken in de horeca juist hartstikke leuk is. De horeca kent mooie beroepen en locaties en veel doorgroeimogelijkheden, waardoor je van jouw passie een carrière kunt opbouwen. Ben jij dé enthousiaste horecamedewerker die wij zoeken?

Werk in overvloed 

De arbeidsmarkt binnen de horeca is nog steeds krap en de vraag naar nieuwe medewerkers blijft hoog. Denk je aan het volgen van een horecavakopleiding? Twijfel dan niet! Wekelijks spannen we ons in de horeca in om het een kleine 13 miljoen gasten naar de zin te maken. En dat betekent werk in overvloed. 

“In de horeca word je gezien als je ambitie hebt en door wilt groeien. Dus ga ervoor en ga doen wat je het liefste doet”

Werken in de horeca… Verrassend veelzijdig 

Werken in de horeca is verrassend veelzijdig. Van hotels tot restaurants, van (eet)cafés tot wellnessresorts en van bowlingbanen tot pretparken: horeca is overal. De branche kent veel verschillende functies, dus er is altijd wel een baan die bij jou past. 

Heb je een passie voor koken? Dan is er vast een mooie carrière in de keuken voor jou weggelegd. Met een koksdiploma kun je overal in de horeca aan de slag: in dat gezellige eetcafeetje op de hoek of bij een hotel. Er zijn volop mogelijkheden om je verder te specialiseren. Word bijvoorbeeld dieetkok in een zorginstelling of bekwaam je in patisserie en ijs. Of ga jij voor de top en word je chef in een sterrenzaak? Met jouw passie en doorzettingsvermogen kun je in de horeca al op jonge leeftijd de top behalen! 

Sta jij liever oog in oog met de gast? Ook in de bediening zijn er talloze mogelijkheden. Heb je (nog) geen opleiding? Dan trainen we je on the job. Heb je een diploma gastheer of -vrouw op zak en wil je verder leren? Ook dat kan. Of wat dacht je van een opleiding tot wijnsommelier?

Ook in de hotellerie zijn er carrière-
mogelijkheden en opleidingstrajecten. Misschien zorg jij er straks voor dat jouw gasten in een gespreid bedje terechtkomen. Bijvoorbeeld met een leuke functie in de restaurants, als F&B manager, receptiemedewerker of in housekeeping. Of word jij de bartender die alles van cocktails weet?

Esther Visser, Director of Human
Resources Apollo & Leonardo Hotels:
“Hotels, restaurants en cafés verbinden mensen en zorgen voor plezier en mooie momenten. De hospitality sector is een unieke branche om in te werken, vanwege de positiviteit, ambitie, creativiteit en flexibiliteit, die deze sector kenmerkt. In de horeca word je gezien als je ambitie hebt en door wilt groeien. Dus ga ervoor en ga doen wat je het liefste doet: mensen een geweldige gastvrijheidservaring bezorgen!”

Naast de bovengenoemde carrièremogelijkheden zijn er nog talloze opties waar je uit kunt kiezen. En waar je ook begint, vandaan komt of naartoe gaat: je kunt op zoveel manieren leren, ontwikkelen en doorgroeien. Waardoor jij vast en zeker een mooie, succesvolle en langdurige carrière kunt maken in de horeca!

Het mooiste vak dat er is

Niet alleen is de horeca een uitstekende branche om te werken vanwege de veelzijdigheid. De sfeer is minstens zo belangrijk. En dat zit wel snor in de horeca. Samen met leuke, enthousiaste en gepassioneerde collega’s maken jullie elke dag hét verschil voor jullie gasten. Zij komen om te ontspannen en te genieten, dus er hangt vanzelfsprekend een gezellige sfeer op de werkvloer. 

Masha de Romph, HR-Manager bij Hell’s Kitchen Horeca Groep: “Een biertje na een lange werkdag, een koffietje op het terras op je vrije zondag. De horeca is een belangrijk onderdeel in ons leven. Werken in de horeca is iemands dag goed maken, een bijdrage leveren aan het maken van herinneringen en simpelweg het mooiste vak ter wereld! Een sociaal leven opbouwen, nieuwe vrienden maken, gezelligheid en altijd onder de mensen zijn. De horeca is de ziel van de samenleving, en jij kunt hieraan meewerken. Dat is toch écht het mooiste wat er is!”

Pieter Honing, Franchisenemer/eigenaar van McDonald’s Utrecht, is het helemaal eens met Masha. Daarnaast voegt hij toe dat werken in de horeca goed is voor je sociale vaardigheden. “Werken in de horeca is vooral leuk omdat de horeca gaat over gastvrijheid en mensen. En vooral de combinatie van deze twee factoren maakt mij iedere dag weer gelukkig! In de horeca ontmoet ik elke dag nieuwe mensen. Ik hoor nieuwe verhalen, maak nieuwe vrienden en ik leer elke dag wel een levensles. Mijn horecaleven geeft mij de energie en passie om het leven vol te leven.”

De horeca is de ziel van de samenleving, en jij kunt hieraan meewerken. Dat is toch écht het mooiste wat er is!

Afwisseling

Lijkt een baan in de horeca je wel wat, maar zie je het niet zitten om hier de hele week aan de slag te gaan? Geen probleem. Werken in de horeca hoeft niet altijd 12 uur per dag of in het weekend. En heb je nog andere interesses? Dan kun je het goed combineren met een andere baan. En ook als je geen ervaring hebt in de horeca, kun je zo aan de slag en het vak onder werktijd onder de knie krijgen. 

Nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden in de horeca?

Enthousiast geworden over werken in de horeca, maar weet je nog niet wat het beste bij je past? Heel veel scholen hebben een horeca-afdeling waar je terecht kunt voor een passende baan. Je kunt kiezen voor werken en leren tegelijk, waarbij je tijdens je opleiding gaat werken en verdienen in de horeca. Of kies voor de combinatie leren en stage. Wil je manager worden of een eigen bedrijf beginnen? Dan is er ook een ruim aanbod aan managementopleidingen op mbo-niveau 4 om daarna eventueel door te leren aan een Hogere Hotelschool. Er zijn verrassend veel mogelijkheden. 

Meer weten? 

Kijk op www.horeca.nl of loop eens langs jouw favoriete horecabedrijf. Onze deuren staan open!