Werken over de Duitse grens

Wie niet te ver van de grens woont, zou ook in Duitsland kunnen gaan werken. Vakkrachten zijn er niet aan te slepen, wie een MBO-diploma heeft, ligt er uitstekend in de markt. Werken in Duitsland heeft meerdere voordelen. Is het iets voor jou?

Wie over de Duitse grens wil werken, moet mobiel zijn, legt Rob Damhuis, Eures adviseur cross-border, uit. “De meeste mensen die in Nederland wonen en in Duitsland werken, doen dat zo’n 50 tot 100 kilometer Duitsland in. Ze pendelen.” De mogelijkheden voor MBO-ers in Duitsland zijn volgens hem gigantisch. “Met name de beroepen waarbij ‘handen’ gevraagd worden zijn in trek. Denk daarbij aan technisch werk, aan de droge- of de natte bouw of aan werken in het metaal. In die sectoren zijn ze in Duitsland heel gek met onze afgestudeerden.” Maar er zijn meer sectoren waarin je een goede baan kunt vinden over de grens. Denk aan transport, horeca en in de zorg bijvoorbeeld, alhoewel voor werken in de zorg wel je diploma’s opnieuw bekeken worden en je wellicht een korte opleiding moet volgen. “Nederlandse fysiotherapeuten zijn ook enorm in trek, omdat de opleiding in Nederland gespecialiseerd is. Het gaat feitelijk om dezelfde sectoren als in Nederland waar een tekort aan is in Duitsland, alleen zijn de tekorten er nog groter.”

Sectoren
Wie in het grensgebied woont hoeft dus niet in de richting van Amersfoort te kijken, kijk liever de andere kant op, richting het oosten. “Daar zijn kansen te over en je hoeft er niet voor te verhuizen.” Vlak over de Duitse grens zijn de industriegebieden volgebouwd met bedrijven, waarvan velen personeel zoeken. Autobahn A31, die sinds een paar jaren helemaal open is, zorgde de afgelopen jaren voor een gigantische opbloei in de economie net over de grens. “De industrie in het grensgebied is sterk toegenomen, bedrijven worden uit de grond gestampt. Ze zitten direct naast de snelwegafrit.” In de komende jaren komt er nog meer vraag naar personeel in die regio. “De vergrijzing is in Duitsland nog groter dan hier, dus nemen de arbeidstekorten nog sneller toe.” Kansen voor werken in Duitsland zijn er dus te over, voor wie de wil ervoor heeft en mobiel genoeg is om dagelijks de grens te passeren.

Duitse taal & cultuur
Wie in Duitsland gaat werken, moet de Duitse taal op basisniveau beheersen. Uiteraard hangt het van het soort werk af dat je er gaat doen. Voor administratieve functies moet je Duits echt goed zijn, want dan moet je ook de zakelijke correspondentie op je nemen. Wie in Groningen, Drenthe, Twente of Gelderland de grens over gaat en dialect beheerst, komt in een technisch beroep of in de bouw al snel ver met een beetje Duits. “Wie zegt: ‘Ich soll noch nach Hause bellen’ hoort de Duitsers even lachen, maar zal ook al snel uitgelegd krijgen dat ‘bellen’ blaffen betekent, en dat je Anrufen moet zeggen.” Natuurlijk zijn er verschillen tussen werken in Duitsland en in Nederland. Vooral bij de oudere familiebedrijven, geldt een sterke hiërarchie. “De baas is de baas. Dat is voor jongere Nederlanders soms wel even wennen, maar het heeft een voordeel: als de baas beslist, dan ben jij ook niet verantwoordelijk. Je voert alleen uit. In Nederland is dat anders.” Waar je in Nederland vooral bij grote bedrijven aan de slag kunt, zie je in Duitsland nog veel kleine, betrouwbare familiebedrijven.

Salaris
In Nederland kennen we cao’s en algemeen bindende verklaringen, die bepalend zijn voor je loon. Dat is in Duitsland niet het geval, de werkgever kan zelf het loon bepalen. “Over het algemeen is het loon het eerste jaar niet hoog, maar daarna stijgt het meestal flink. Je moet ook kijken naar wat je netto loon is, de belastingen zijn lager in Duitsland.” Wat je bij de werkgever moet navragen, is of je vakantiegeld krijgt. In Nederland is vakantiegeld wettelijk geregeld, in Duitsland niet. De werkgever kan daar zelf over beslissen. “De hoogte van je loon wordt individueel bepaald. Als je de keuze hebt gemaakt om in gesprek te gaan met de werkgever, kun je ook het loon bespreken. Je kunt ook je salarisverwachtingen aankaarten. Hier is dat in de cao bepaald, daar niet. Je kunt er over onderhandelen.”

Secundaire voorwaarden
Of je vakantiegeld krijgt maakt wel uit voor je bruto maand- en jaarsalaris. “Een goede werkgever betaalt wel vakantiegeld,” weet Rob. Nog een financieel voordeel van werken in Duitsland: wie in Duitsland minder dat €56.000 bruto per jaar verdient, valt onder het Ziekenfonds (de Krankenkasse). “Dat is een bedrag dat wordt ingehouden van je salaris. Je bent dan voor je zorgkosten verzekerd, inclusief tandarts en je kunt gewoon in Nederland naar de dokter. Het eigen risico is er niet als je in Duitsland verzekerd bent en in Duitsland specialistische hulp neemt.” Door dit Ziekenfonds is je netto loon wel lager, maar vermoedelijk hou je juist meer over.

Nadelen
Werken in Duitsland kent meerdere voordelen. Het is in Duitsland minder gebruikelijk om via een uitzendbureau te werken. Vaak krijg je direct een dienstverband, of je krijgt één tijdelijk contract en dan een vast dienstverband. Natuurlijk kent werken over de grens ook nadelen. Je krijgt te maken met bureaucratie, want je werkt in een ander land. Nederland wil daarom graag extra belasting vangen, en daarvoor moet je formulieren aanvragen. Het goede nieuws is dat je daarmee geholpen wordt door het team van Eures dat je via werkeninduitsland.nl bereikt. “Stel je kunt een baan krijgen over de Duitse grens, dan begeleiden en ondersteunen we je de eerste twee jaar met onder meer belasting, kinderbijslag en verzekeringen. Wie twijfelt, kan ook langskomen.

Informatie en begeleiding
Op de website https://www.werkeninduitsland.nl/ vind je veel informatie, vacatures en tips voor onder meer het sollicitatiegesprek, want ook dat verloopt iets anders dan in Nederland gebruikelijk is. “Kom op gesprek, dan kijken we of het voor jou zinvol is om over de grens te gaan werken.”

Foto: Metzik Garden via Pixabay