Een blik achter de schermen bij Young Impact

‘Ik geloof in de unieke talenten van jongeren’ 

Benieuwd naar hoe Young Impact jongeren motiveert om de wereld te transformeren? De WerkWijzer belt met Wendy Kakebeeke. Zij is namelijk sinds 2020 directeur van deze toffe organisatie. Wendy is op vakantie in Zwitserland, maar gelukkig neemt ze toch graag even de tijd voor ons. ‘Bij Young Impact is het onder andere mijn taak om jongeren aan te moedigen en te laten zien hoe ze hun individuele krachten kunnen bundelen om de wereld positief te beïnvloeden,’ vertelt Wendy enthousiast.

Wat maakt Young Impact zo uniek? Volgens Wendy wil Young Impact een bron van inspiratie zijn voor jongeren om hun eigen unieke talenten te ontdekken. ‘Wij reizen door het hele land om jongeren te laten zien dat ze echt een verschil kunnen maken,’ legt ze uit. Of het nu gaat om het opzetten van acties op school of deelname aan evenementen zoals Young Impact Day en de Young Impact Awards, Young Impact voorziet jongeren van de nodige tools en kansen om hun stempel op de wereld te drukken. Wendy: ‘Of je nu iets wilt doen met het klimaat, maatschappij, diversiteit, gelijke kansen of gezondheid. Doe vooral wat jij belangrijk vindt. Meer is niet nodig.’ 

De toekomst van de wereld 

De stap om bij Young Impact betrokken te raken was voor Wendy een bewuste keuze na 17 jaar werkervaring in het bedrijfsleven. ‘Ik wilde mijn vaardigheden inzetten voor iets moois,’ vertelt ze. De overtuiging van Young Impact dat iedereen een uniek talent bezit dat kan bijdragen aan positieve verandering, raakte haar. ‘Toen ik zag wat Young Impact al in Nederland bereikt had, wist ik dat ik me hierbij wilde aansluiten. Maar het gaat beslist niet om mij. Het gaat om onze jongeren en om de toekomst van onze wereld.’

Of de actie groot of klein is, het draagt allemaal bij aan een betere wereld

Iedereen kan iets doen 

Wat raadt Wendy jongeren aan die graag impact willen maken?  ‘Ik weet dat het een lastige tijd is en dat de coronatijd niet makkelijk is geweest voor jongeren. Moet je je maar eens indenken dat je midden in de puberteit zit en dat het hele sociale leven wordt stilgelegd. Verder maken jongeren zich natuurlijk zorgen om de klimaatcrisis en om de economie. En dan is er nog die ellendige prestatiedruk die een stempel drukt. Maar ik wil echt benadrukken: geloof in jezelf en laat je niet klein maken. Kijk waar je goed in bent en doe daar iets mee. Of de actie groot of klein is, het draagt allemaal bij aan een betere wereld.’

Laat de Wereld Zien Hoe Geweldig Jij Bent. Maak impact! 

Barst jij van de energie en heb je zin om met jouw unieke talenten de wereld te veranderen? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Je hebt een enorme kracht om de wereld positief te beïnvloeden. Maar weet je wat nog gaver is? Young Impact staat aan jouw zijde om je te laten zien hoe je dit kunt doen op een manier die helemaal bij jou past. Of je nu vol passie bent over klimaatverandering, gelijke rechten of andere belangrijke thema’s, met Young Impact kun je écht het verschil maken.

Wat is Young Impact en Hoe Werkt Het?
Young Impact is als een power-up voor jouw buitengewone talenten. Ze doorkruisen het hele land om jongeren zoals jij te inspireren en in actie te brengen. Klinkt opwindend, toch? Ze zetten toffe programma’s op scholen op en organiseren geweldige evenementen, zoals Young Impact Day en de Young Impact Awards. Dit is jouw kans om op jouw eigen, bijzondere manier een positieve impact op de wereld te hebben.

Ontdek Je Unieke Superkrachten
Weet je wat echt cool is? Iedereen heeft wel een talent, iets waar je gewoon super goed in bent. Misschien ben jij wel een ster in communiceren, organiseren of iets anders heel speciaals. En weet je wat nog toffer is? Als je dat talent gebruikt om anderen te helpen, word je een échte held. Of je nu een initiatief op school start, meewerkt aan een project of je eigen creatieve twist geeft aan iets – het draait allemaal om wat jou enthousiast maakt en waar je om geeft.

Waarom Zou Je Meedoen?
Laten we eerlijk zijn, onze wereld kan wel wat positiviteit gebruiken. Of het nu gaat om het milieu redden, gelijkheid bevorderen of kansen creëren voor iedereen, jij kunt echt het verschil maken. Het geeft niet alleen een geweldig gevoel, maar zorgt ook daadwerkelijk voor verandering. En dat is nog niet alles! Je bent niet alleen – je sluit je aan bij een groep jongeren die met elkaar willen bouwen aan een betere wereld.

Wat Staat Er Op Het Programma?
Misschien vraag je je af: ‘Wat gaan we precies doen?’ Goede vraag! Vanaf september kun je deelnemen aan fantastische evenementen. Hier ontmoet je andere jongeren die net zo gemotiveerd zijn om iets goeds te doen. Samen vormen jullie een krachtige beweging!

Wil je meer informatie en je aanmelden? Bezoek dan snel: www.youngimpact.nl