Werken bij AB Texel Group is leuk!

Ben jij nuchter en toch ambitieus?

Iedere chauffeur is gek op het gevoel van vrijheid. Hoe zit dat met jou? Lekker je eigen ding doen zonder dat er de hele tijd over je schouders wordt meegekeken. Tegelijk wil je ook verantwoordelijkheid hebben en vind je het belangrijk dat je de lading die je bij je hebt altijd op tijd lost op de plek van bestemming. Als je rijdt voor AB Texel Group komt daar nog bij dat je veel hebt met Agri & Food en ben je ervan doordrongen dat het er in deze specialistische transporttak nog meer toe doet dat je een kwaliteitskanjer bent. Dat ben je toch! 

AB Texel Group is echt een bedrijf voor jou als je nuchter bent en toch ambitieus. Die eigenschappen heeft dit transportbedrijf namelijk zelf ook. Ondanks de grootte ben je er nooit een nummer. Groot? Jazeker: met een modern wagenpark van zo’n 1.300 trucks en 2.150 trailers worden aardappelen en andere agrarische producten, meel, veevoer, (vloeibare) zuivel en gekoelde foodproducten afgeleverd in grote delen van Europa. Bijna 2200 medewerkers zijn daar dag en nacht mee bezig. Kantoren zijn gevestigd in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Geert Posthuma
AB Texel, Vrachtwagenchauffeur

‘’Het klinkt misschien wat cliché, maar chauffeur-zijn zit in mijn bloed. Mijn vader was chauffeur en dan ga je een keer mee en vind je het maar wat mooi.. Dus het is altijd mijn doel geweest om vrachtwagenchauffeur te worden. Als chauffeur kun je het qua bedrijf eigenlijk niet beter treffen dan bij AB Texel Group. Ik werk in het agrarisch transport en kom dagelijks bij boeren. Het fijne van AB Texel Group is dat de planning je niet opjaagt. Dus er is weinig stress. Het bedrijf straalt veel positiviteit uit en AB is ook heel sociaal. Zodra je ziek bent of als er iets gaande is in de familie, staat er bijvoorbeeld al snel een mooi boeket met bloemen in huis. 

Chauffeur zijn is eigenlijk een ‘’gevoel’’ dat je moet hebben. Het is een bepaalde levensstijl. Je bent natuurlijk veel onderweg en op jezelf, alsof je alleen aan het kamperen bent. Maar als je daar goed tegen kan en van vrijheid houdt, is het prachtig. Ik zie mezelf niet meer van baan veranderen. Financieel ga ik het niet beter treffen dan bij AB en ook in alle andere opzichten niet.’’

Hoe gemotiveerd ben jij? 

En wat nou als je super enthousiast bent en echt affiniteit hebt met transport, maar je nog geen ervaring hebt? Geen probleem! Als je gemotiveerd bent en zin hebt om te werken, dan ben je welkom. Heb je kennis van het boerenleven, dan is dat mooi meegenomen. 

Iedere chauffeur is gek op het gevoel van vrijheid. Hoe zit dat met jou? 

Wat jij kunt verwachten? Nou, dat alles dus goed geregeld is en dat er rekening met je wordt gehouden. Dat betekent dat er heel veel mogelijkheden voor je zijn. Je kunt binnenlandse – of buitenlandse ritten doen. Fulltime of parttime werken. Natuurlijk kan je ervan op aan dat AB Texel Group blijft investeren in jouw kennis en welzijn. Als jij lekker in je vel zit en weet waar je mee bezig bent, dan kan jij de beste kwaliteit leveren. Dat is fijn voor iedereen: voor jou, voor de klant en voor AB Texel Group.

AB Move On Academy 

Wil je aan de slag als chauffeur, maar heb je nog niet de juiste opleiding? Met subsidie van STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek) kun je je laten opleiden of omscholen tot vrachtwagenchauffeur bij AB Texel Group. Eenmaal in dienst, biedt AB Texel Group nog meer opleidingsmogelijkheden. Via hun eigen AB Move on Academy kunnen medewerkers vakgerichte trainingen volgen, zoals bijvoorbeeld code 95 trainingen.

Zie je het zitten om chauffeur te zijn op een bulkwagen, wil je gekoelde melk vervoeren of zie jij jezelf al op pad gaan met een onderlosser? 

Ook voor kantoor is AB Texel Group altijd op zoek naar toppers, zoals bijvoorbeeld planners. Meteen solliciteren? Ga naar 

www.abtexelgroup.work

Sven Lunter
AB Texel Meel Transport Vrachtwagenchauffeur

‘’Mijn vader werkt ook als vrachtwagenchauffeur, dus dat was een beetje mijn voorbeeld. Ik werkte hiervoor op de camping. Toen ik daar vanwege de coronapandemie geen nieuw contract kreeg, heb ik besloten om mijzelf te laten omscholen tot chauffeur. Hier heb ik geen spijt van! Als chauffeur ben je altijd onderweg, je bent veel aan het rijden en ziet daardoor ook veel. Je komt soms op de raarste plekken waar anderen niet komen. Je ziet echt wat van het land. 

De uitdaging en het feit dat je echt wel zelf logisch moet kunnen nadenken vind ik ook erg leuk. Je moet zelf bepalen of je bijvoorbeeld een smal straatje in kunt draaien of niet. Je wilt niet vastlopen of voor iedere beslissing je werkgever moeten bellen. Ook is het niet zo handig om een 9-5 mentaliteit te hebben. Als chauffeur maak je nou eenmaal andere uren dan op kantoor. Het bevalt mij heel goed bij AB! Ik hou van de vrijheid die ik heb en het ontdekken van het land.’’