Wheels & Warehouses 

Nieuws uit de Transport- en Logistieke Sector

Jelger Miedema Wint NK Veiligste Chauffeur 2023

Jelger Miedema, een 21-jarige vrachtwagenchauffeur bij J. Miedema Transport, is gekroond tot winnaar van het NK Veiligste Chauffeur 2023. De finale vond plaats op het TT Circuit in Assen, waar Miedema de 16 finalisten achter zich liet. Hij werd geprezen voor zijn voertuigbeheersing en weloverwogen keuzes.

Het NK Veiligste Chauffeur, een hoogtepunt van de TVM Awards, promoot veilig rijgedrag en verkeersveiligheid in Nederland. De prijsuitreiking omvatte ook andere categorieën, waaronder de TVM Award Ridder voor een reddingsactie, en de TVM Award Veilig Transport voor innovatieve schadepreventie.

Dit initiatief van TVM verzekeringen en partners benadrukt de inzet voor veiligheid en excellentie in de transportsector, waarbij prestaties en bijdragen aan een veilige en duurzame toekomst worden erkend. 

Rotterdam The Hague Airport Klaar voor Waterstof in de Luchtvaart

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) gaat proeven met waterstof aangedreven vliegtuigen faciliteren. De luchthaven ontwikkelt een waterstofopslagfaciliteit en heeft een vergunning aangevraagd om deze te bouwen. Dit initiatief draagt bij aan een duurzamere luchtvaart en biedt nieuwe mogelijkheden voor toekomstige professionals in de luchtvaartsector. 

BigMile en IDS: Samen voor Duurzaam Transport

Goed nieuws voor duurzaam transport! IDS en BigMile gaan samenwerken om bedrijven te helpen hun CO2-uitstoot in transport te verminderen. Waarom is dit belangrijk? Omdat bedrijven binnenkort verplicht worden om te rapporteren hoe milieuvriendelijk ze zijn.

IDS is een expert in slimme transportkeuzes en helpt bedrijven om efficiënter te zijn. Nu gaan ze ook helpen om CO2-uitstoot te verminderen. BigMile is een digitale tool die helpt om te begrijpen hoeveel CO2 een zending veroorzaakt en hoe we dat kunnen verminderen.

Dit is geweldig nieuws voor de toekomst, omdat we allemaal willen dat onze planeet gezond blijft. Bedrijven die met IDS en BigMile werken, zijn goed voorbereid op toekomstige milieurapportage.

Koning opent eerste snellaadplein voor elektrisch vrachtvervoer in Geldermalsen

Koning Willen-Alexander heeft op 2 oktober in Geldermalsen het eerste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens en zwaar bouwmaterieel geopend. Dit snellaadplein, genaamd WattHub, is ontwikkeld door coöperatie Betuwewind en bouwcombinatie Mekante Diek, bestaande uit Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord. Het initiatief ontstond vanwege de emissievrije eisen voor de dijkversterking Tiel-Waardenburg, wat extra laadinfrastructuur voor zwaar bouwmaterieel vereiste. WattHub beschikt over 42 slimme laadpalen met een laadvermogen tot 400 kW, waardoor elektrisch rijden in de transport- en bouwsector wordt bevorderd en gebruik wordt gemaakt van lokale zonne- en windenergie.

Tijdens de opening sprak de Koning met betrokkenen over de uitdagingen van emissievrij bouwen, zoals de investering en het gebrek aan laadmogelijkheden. WattHub speelt in op deze behoefte door extra capaciteit te bieden aan bedrijven met vergelijkbare laadbehoeften in de regio. Transportbedrijven met elektrische vrachtwagens en eigenaren van accupakketten kunnen het laadplein gebruiken na reservering. WattHub heeft plannen om meer snellaadpleinen in het hele land te realiseren, waardoor meer regio’s kunnen verduurzamen met behulp van wind- en zonne-energie.

Campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’

Nederlanders kunnen dagelijks producten uit de hele wereld kopen dankzij de transport- en logistieke sector. Deze sector blijft evolueren, moderniseren en verduurzamen. Daarom lanceert Transport en Logistiek Nederland (TLN) de campagne ‘Het lukt alleen met logistiek’ om het belang van deze sector te benadrukken. Bezoek de campagnewebsite op www.hetluktalleenmetlogistiek.nl voor meer informatie en vacatures in de logistieke sector. ‹‹