Thuiswerken: dit zijn de regels

Nu steeds meer bedrijven in de cloud werken, is thuiswerken in veel functies een optie. Zeker voor wie in een filegevoelig gebied woont, is het een uitkomst. Maar mag dat zomaar? De Rijksoverheid biedt uitkomst, op de website rijksoverheid.nl vind je antwoorden op je (thuis)werkvragen.

Wanneer mag je werken vanuit huis? Je mag in overleg met je werkgever geheel of gedeeltelijk werken vanuit huis, of vanaf een andere werkplek (dus tóch dat leuke kroegje op de hoek!) Maar dat mag niet zomaar. Om thuis te mogen werken moet je een schriftelijk verzoek indienen bij je werkgever. Jouw werkgever op zijn beurt, moet een goede reden hebben om je verzoek te weigeren.

Je verzoek tot thuiswerken of werken vanaf een andere werkplek moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

Je moet werken bij een bedrijf met minimaal tien medewerkers.
Je moet minimaal een halfjaar in dienst zijn.
Je moet je verzoek schriftelijk doen, en uiterlijk twee maanden voor de gewenste ingangsdatum. In je verzoek moet staan: de gewenste ingangsdatum en gewenste werkplek.

Reactietermijn op je verzoek
Jouw werkgever heeft de verplichting om te reageren op je verzoek. Hij of zij moet uiterlijk een maand voor de ingangsdatum op je verzoek reageren. Doet hij dit niet, dan mag je gaan werken zoals in je verzoek staat.

Weigering
Jouw werkgever mag je verzoek weigeren. Dit moet hij dan wel schriftelijk doen. Hij moet dan wel een goede reden hebben. Bijvoorbeeld:
Het is niet veilig of de plek waar je wilt werken is niet geschikt voor jouw werk;
Het geeft problemen met het werkrooster;
Het werk kan niet ergens anders worden gedaan.

Stel je werkgever heeft je verzoek geweigerd, dan moet mag je niet zomaar een nieuw verzoek tot thuiswerken indienen: daarvoor moet je een jaar wachten.
Meer weten: Kijk op www.rijksoverheid.nl