Puzzelen met aardappelen bij Agrico

Als logistiek planner wil je de boot niet missen 

Heb jij al eens gehoord van Arizona, Fontane en Picasso? Ken je de eigenschappen van Twinner, Rudolph en Alouette? Maak je niet druk. Als toekomstig logistiek planner bij Agrico weet je straks alles van meer dan 75 unieke aardappelrassen van Nederlandse bodem. Gedurende het seizoen zorg je ervoor dat de juiste partijen aardappelen van de telers op tijd klaar staan om te worden vervoerd naar de eindbestemming.

Voordat een pootaardappel klaar is voor export, hebben ze van medio april tot oktober op het land gestaan bij één van jouw telers. Het ras, de bodem, het weer en eventuele ziektes bepalen de uiteindelijke kwaliteit en hoeveelheid van de te verladen aardappelen. Gedurende het seizoen krijg je als logistiek planner bij Agrico hier steeds meer inzicht in. Jij brengt vraag en aanbod bij elkaar en daarom werk je nauw samen met je collega’s van verkoop binnendienst die contact hebben met klanten in alle uithoeken van de wereld. Van Europa tot Azië en van Zuid-Amerika tot in Afrika levert Agrico aan boeren het product dat het beste aansluit bij de lokale voorkeuren en omstandigheden. 

“Een logistiek planner bij Agrico is een spin in het web
die alle touwtjes aan elkaar knoopt”

Elkaar uit de puree helpen
Een logistiek planner bij Agrico is een spin in het web die alle touwtjes aan elkaar knoopt en contact onderhoudt met telers en collega’s van de binnen- en buitendienst. Je hebt affiniteit met akkerbouw, bent proactief en blijft stevig overeind staan in een dynamische omgeving waarin je snel moet schakelen. De sfeer op de werkvloer is een van saamhorigheid, van steeds opnieuw met elkaar de klus klaren als één groot team. Als het nodig is, helpen collega’s elkaar graag uit de puree. 

Zorg ervoor dat je de boot niet mist
Onze aardappelen gaan via vrachtwagens, trein en boot naar meer dan 80 landen over de hele wereld. Jij kunt goed omgaan met (veranderende) deadlines en zorgt ervoor dat aardappelen volgens planning op de meest efficiënte en effectieve wijze klaar staan bij de telers om vervoerd te worden. We hoeven je vast niet uit te leggen dat we de boot niet willen missen. 

Over Agrico
Agrico is een krachtige coöperatie met zo’n 1600 leden die de aardappelbranche innoveert, aardappelwaardeketens creëert, versterkt en verduurzaamt. Corebusiness is het exporteren van pootgoed en consumptieaardappelen. Naast de bestaande rassen worden er ook elk jaar nieuwe en verbeterde rassen ontwikkeld en geïntroduceerd. Een goed voorbeeld van de veredelingsinspanningen van Agrico zijn de succesvolle Next Genaration rassen. Deze rassen hebben een zeer hoge resistentie tegen de belangrijkste aardappelziekte Phytophthora. Het neusje van de zalm op het gebied van verduurzaming en instandhouding van de aardappelteelt! 

Werken bij Agrico
Wil je meer weten over Agrico, jouw mogelijkheden, de diverse vakgebieden, onze buitenlandse kantoren of hoe serieus wij onze social corporate responsibility nemen? https://www.agricopotatoes.com/nl/werken-bij