Iets betekenen

De zorgsector is een van de grootste branches in Nederland. Met zo’n 1,1 miljoen medewerkers is de sector goed voor dertien procent van alle banen in Nederland. Tegelijkertijd kampt onze branche ook met enorme tekorten. Volgens het UWV loopt het tekort dit jaar op tot 120.000 á 130.000 banen. Het gaat op dit moment vooral om tekorten aan verzorgenden, verpleegkundigen en een aantal geneeskundige specialismen, zoals de specialist ouderengeneeskunde en de psychiater. Het feit dat er ook in andere branches tekorten zijn aan deskundig personeel maakt de uitdaging alleen maar groter.

Tegelijkertijd wordt men steeds ouder en blijven mensen langer thuis wonen. Daarnaast worden er steeds strengere eisen gesteld aan de kwaliteit van zorg, door de cliënten en hun naasten, maar ook door de overheid. Wie nu kiest voor een opleiding of baan in de zorg, heeft de komende jaren vrijwel zeker de garantie op een baan. Na jarenlange bezuinigingen investeert de overheid in de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen en ook in de andere branches van zorg en welzijn zijn er meer mensen nodig. Steeds meer mensen kiezen voor een opleiding en werk in de zorg, maar nog niet genoeg.

Voldoening
Toch is die baangarantie niet de reden dat mensen ervoor kiezen aan de slag te gaan in de zorg. Zorgmedewerkers kiezen voor dit vak om andere mensen te helpen aan een betere kwaliteit van leven. Zij willen iets voor anderen betekenen. Als zorgverlener is de voldoening te weten dat jij een bijdrage levert aan hun welzijn, de belangrijkste motivatie.

Veelzijdig en afwisselend
Werk je in de zorg, dan is geen dag hetzelfde. Iedere dag werk je met meerdere cliënten met ieder een eigen persoonlijkheid en zorgvraag. We zien dat bij studenten de voorkeur vaak nog uitgaat naar werken in een ziekenhuis, in plaats van bijvoorbeeld de ouderenzorg. Maar juist oudere zorgvragers zijn een interessante doelgroep. Iedere oudere cliënt heeft een eigen geschiedenis, een heel leven aan ervaringen en ook familie speelt een belangrijke rol. De zorg rondom ouderen is vaak uitdagend, doordat de meeste ouderen meerdere chronische ziekten hebben. Ouderenzorg is nooit simpel en standaard. Werken in de ouderenzorg is daardoor uitdagend, veelzijdig en afwisselend, wat het heel dynamisch maakt.

Technologie
Ontwikkelingen in de technologie gaan hard en helpen nu en in de toekomst bij het verlichten van de werkdruk. Denk aan de inzet van tablets waardoor gegevens direct in zorgdossiers ingevoerd kunnen worden om zo de administratieve last te verlichten, het automatiseren van werkprocessen of de inzet van technologie voor het verlenen van zorg op afstand, door middel van toepassingen als Google Glass. Deze ontwikkelingen zullen de komende jaren steeds verder toenemen en ingevoerd worden. Hierbij kunnen wij innovatieve en creatieve collega’s goed gebruiken!

Creatieve oplossingen
Het gebrek aan beschikbare arbeidskrachten maakt dat zorgorganisaties op zoek moeten naar creatieve oplossingen. We vissen namelijk met alle zorginstellingen in dezelfde vijver en het personeel bij elkaar wegkapen lost het probleem niet op. Zelf opleiden is één van de oplossingen waar we bij Argos Zorggroep op inzetten. Daarnaast bieden we onze medewerkers de kans om zich zoveel mogelijk te ontwikkelen. Een doelgroep waar we met interesse naar kijken, zijn zij-instromers. De juiste instelling en motivatie om in de zorg te willen werken is het belangrijkst, kennis en vaardigheden kunnen bijgebracht worden. Daarnaast is het belangrijk dat zorginstellingen hun organisatie zo effectief mogelijk inrichten, om zorgpersoneel te ontlasten van administratieve taken. Al met al hebben we met elkaar een flinke uitdaging, maar één ding is zeker, we zullen er alles aan doen om ook in de toekomst liefdevolle, deskundige zorg van hoge kwaliteit aan onze cliënten te kunnen blijven bieden. Ga jij samen met ons deze mooie uitdaging aan?

Edwin Wulff
Voorzitter Raad van Bestuur Argos Zorggroep