Het leerwerkloket - vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket – vergroot je kansen op de arbeidsmarkt

Het Leerwerkloket biedt onafhankelijk advies over leren en werken. Voor iedereen: werkzoekenden, werknemers, scholieren, studenten én werkgevers.

Leren en Werken

De Leerwerkloketten bestaan sinds eind 2009 en hebben als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en arbeidsmarktkansen te versterken. Speerpunten zijn het bevorderen van werkend leren, loopbaanadvies en het gebruik van het Ervaringscertificaat (EVC). Daarom zit er in iedere arbeidsmarktregio een Leerwerkloket.

Leerwerkloketten door het hele land

Leerwerkloketten zijn regionale samenwerkingsverbanden van onderwijs, gemeenten en UWV. Ze werken onder andere samen met SBB, sectoren en brancheverenigingen, RMC en MKB. Met elkaar zoeken ze naar manieren die de aansluiting tussen opleidingen en arbeidsmarkt verbeteren. Iedereen kan er terecht, dus scholieren, studenten, werkenden, werkzoekenden en werkgevers, voor onafhankelijk advies over opleidingen, EVC en werkend leren.

Nieuws en evenementen

Op de website van lerenenwerken.nl kun je als werkzoekende (starter of zij-instromer) eenvoudig op de hoogte blijven van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt die voor jou relevant zijn. Daarnaast worden er veel interessante en divers bijeenkomsten georganiseerd die je kunnen helpen bij het (her-)intreden op de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan een cursus LinkedIn, een cursus netwerken, informatie over leraar worden als zij-instromer, of leer wat voor invloed de verschillende levensfases kunnen hebben op je beroepskeuze. Voor iedereen is er wel een geschikt evenement.

Leerbanen via de Leerwerkloketten

Op lerenenwerken.nl vind je onder het kopje vacatures een hoop informatie. Zo staan er de links naar alle verschillende arbeidsregio’s in Nederland zodat je eenvoudig bij jou in de buurt kunt zoeken. Maar er staan ook links naar andere websites waar je misschien anders niet zo snel aan zou denken. Wil je liever persoonlijk advies en ondersteuning in de zoektocht naar een leerbaan, dan kun je via de website contact opnemen met het leerwerkloket bij jou in de buurt.‹‹

Wist je dat er maar liefst 35 leerwerkloketten zijn, verdeeld over heel Nederland? Op lerenenwerken.nl/leerwerkloketten kun je eenvoudig kijken welk loket voor jou het dichtst in de buurt is.