Zeven redenen om te werken in bouw en infra

Altijd al benieuwd geweest waarom het nou juist zo leuk is om in deze sector te werken? We hebben het nagevraagd bij de medewerkers van Bouwend Nederland en hieronder lees je zeven argumenten die ‘staan als een huis’.

1) Tastbare resultaten

Dat je kunt zeggen “kijk, daar heb ik aan meegebouwd”. Het maakt niet uit of het een verbouwing is, een nieuwbouwwijk of een spiksplinternieuwe snelweg is. Jij kunt aanwijzen waar je een bijdrage aan hebt geleverd!

2) Bouwen is teamwork

Een bouwproject wordt alleen een succes als iedereen goed met elkaar samenwerkt. Of het gaat om het ontwerp, de voorbereiding, de uitvoering of het beheer & onderhoud. Goed luisteren, informatie delen en samen naar oplossingen zoeken zijn de sleutels tot succes.

3) Innovatieve techniek

Weinig mensen denken bij bouw en infra niet direct aan drones, 3D-printers, lasers, robots en boordcomputers. Het is tijd om dat beeld bij te stellen: ook in de bouw en infra wordt steeds vaker gebruikgemaakt van ultramoderne techniek. gemaakt van ultramoderne techniek.

4) Ook vrouwen horen in de bouw

Vrouwen kijken anders, zijn sterk in communicatie, lossen problemen anders op en hebben vaak een goed ontwikkeld inlevingsvermogen. Allemaal eigenschappen waar de bouw veel aan heeft.

5) Veel mogelijkheden, diverse beroepen

De bouw heeft zowel denkers als doeners nodig. Er is de komende jaren heel veel werk op allerlei niveaus. Of je nu buiten wilt werken, handig bent met je handen of meer op zoek bent naar een baan op kantoor.

6) Snappen is oplossen

Het gaat in de bouw niet alleen over vaardigheden en kennis. Natuurlijk moet je dingen kunnen en dingen weten. Maar je moet het ook snappen! Als je het snapt, ‘zie’ je de oplossing.

7) Doorgroeimogelijkheden

De tijd dat mensen hun leven lang metselaar of timmerman bleven, raakt steeds verder achter ons. We groeien door, specialiseren ons of beginnen een eigen bedrijf. De bouw biedt eindeloos veel mogelijkheden om door te leren en door te groeien. Daarnaast ontwikkeld de techniek in de bouw zich razendsnel. We worden steeds slimmer en dat moet ook. Want er zijn veel maatschappelijke vraagstukken die om een oplossing vragen. En wat is nou leuker dan je verdiepen in nieuwe technologische ontwikkelingen?‹‹

Je gaat het maken in de bouw
De bouw & infra zijn op zoek naar mensen op alle niveaus. Wil jij meer weten over werken in de bouw & infra? Ga dan naar jegaathetmaken.nl of volg ‘jegaathetmaken’ op YouTube en Instragram. Bekijk inspirerende en gave filmpjes en ontdek welke verschillende beroepen er zijn in de bouw & infra.