‘Via snapchat heb ik mijn droombaan bij Argos Zorggroep gevonden’

Laila Jalti werkt als verzorgende bij Soenda in Vlaardingen

Waar een wil is, is een weg. Na een paar jaar noodgedwongen van een uitkering te hebben geleefd, besloot de alleenstaande moeder Laila Jalti (30) zelf haar toekomst te creëren. Ze vertelt: ‘Ik had de behoefte me nuttig te voelen, iets te betekenen voor anderen en mijn eigen geld te verdienen. Daarom ben ik weer naar school gegaan en van het één kwam het ander. Ik ben zo blij dat ik die stappen gezet heb, want ik heb nu mijn droombaan gevonden.’

Laila is nog maar net aangenomen en kwam binnen via een leuke online actie. Op social media zag zij een oproep voor kanjers die zich geroepen voelen om bij Argos Zorggroep aan de slag te gaan als verzorgende. ‘Ik kende Argos al en ik had mijn diploma (niveau 3) inmiddels in mijn zak. Voor ik het wist had ik mijn cv opgestuurd en kreeg ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Tijdens die eerst ontmoeting kreeg ik ook een rondleiding door het gebouw en werd ik steeds enthousiaster. De teammanager zag dat en nodigde me uit voor een sollicitatiegesprek. Ik denk dat enthousiasme voor dit werk het allerbelangrijkste is. Als je laat merken dat je het echt wilt, dat je vriendelijk bent en dat je een hart hebt voor ouderen, dan maak je een grote kans om verder te mogen is mijn ervaring.’

Ouderen met somatische problemen
Als Verzorgende werkt Laila met ouderen die somatische problemen hebben. Het zijn mensen die door lichamelijke problemen niet meer thuis kunnen wonen en die niet voldoende hebben aan thuiszorg. Argos Zorggroep heeft speciaal voor deze groep een aantal huizen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. Laila:’ In Soenda hebben de bewoners hun eigen kamer. Maar er is ook een gezellige huiskamer op de woonzorggroep waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten of gewoon even lekker kunnen zitten. Ontbijten en warm eten wordt daar ook gedaan, maar dat is natuurlijk niet verplicht.’

Voor Argos Zorggroep zijn de medewerkers heel belangrijk, zij maken immers elke dag hét verschil voor cliënten

Een band opbouwen met bewoners 
Wie werkt als Verzorgende (niveau 3) heeft een breed takenpakket. Het wassen en aankleden van bewoners, het uitdelen van medicatie, het prikken van de glucosewaarde, het geven van een B12 injectie zijn enkele van de dagelijkse routines. ‘Naast al die verzorgende taken is het ook de taak van een Verzorgende een band op te bouwen met de bewoners. Je praat eigenlijk over van alles met ze. Ik vind het geweldig dat ieder mens weer anders is en dat je dus veel afwisseling hebt in je werk. Vooral in de middag heb ik tijd voor bezoekjes en natuurlijk loop ik vooral even langs bij mensen die weinig visite krijgen. Ik vind dit gedeelte van mijn werk, het leukste.’

Dankbaar werk 
Drie jaar geleden liep Laila rond met de vraag wat ze nu eigenlijk voor werk wilde gaan doen. Na eerst een opleiding tot Visagist te hebben gedaan, bedacht ze dat ze toch liever de Zorg in wilde. ‘Ik ging aan het werk als vrijwilligster bij Marnix, één van de huizen van Argos Zorggroep als gastvrouw. Ik ontdekte hoe dankbaar het is om echt iets voor een ander te kunnen doen. Ik ging in gesprek met mijn uitkeringsinstantie en kreeg toestemming op een particuliere zorgopleiding (Niveau 2) te gaan doen. Ik kreeg de smaak te pakken en ging meteen door naar Niveau 3. Dat was een BBL-opleiding met een leerwerktraject en ik kreeg een heleboel vrijstellingen, omdat ik het diploma Niveau 2 ook al had behaald. Ik ben zo blij dat ik deze richting op ben gegaan en gevonden heb waar mijn passie ligt.’

Argos Zorggroep biedt deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dit doen we bij hen thuis en als dat niet meer kan in een van onze huizen voor verpleging en/of revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. Meer dan 2300 medewerkers werken aan onze missie met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Met aandacht en een luisterend oor maken zij het verschil en geven elke dag kleur.

Een baan in de Zorg
Heeft Laila nog nuttige tips voor mensen die net als zij op gesprek gaan bij een zorginstelling om aangenomen te worden als Verzorgende (Niveau 3). ‘Je moet natuurlijk je diploma hebben en het echt graag willen. Laat zien dat je vriendelijk en sociaal bent en verdiep je van tevoren in het bedrijf. Ik denk dat je dan een heel eind komt. Mijn droom is in ieder geval uitgekomen. Nu de jouwe nog!’ 

Waarom is Argos Zorggroep een leuke werkgever?
Voor Argos Zorggroep zijn de medewerkers heel belangrijk, zij maken immers elke dag hét verschil voor cliënten. Je krijgt volop ruimte om zelfstandig vanuit je professionele verantwoordelijkheid te werken en keuzes te maken. Ook investeert Argos Zorggroep in haar medewerkers en voorziet hen van moderne faciliteiten. Van een digitaal personeelsdossier en een interactief intranet tot een app waarop je 24/7 toegang hebt tot jouw rooster, vakantie uren en zelfs diensten kunt ruilen met collega’s. Daarnaast kunnen medewerkers met korting een fiets, smartphone of tablet aanschaffen of zelfs het abonnement op de sportschool met korting verrekenen. 

Zelfstandig en liefdevol werk
Als medewerker draag je op je eigen manier, dagelijks bij aan deskundige zorg voor ouderen. De werkwaarden Liefdevol, Verbindend, Deskundig, Vindingrijk en Kleurrijk zijn je op het lijf geschreven. Zó werk je samen aan waarde en kwaliteit in de relatie tussen cliënt en professional. Voor meer informatie, zie: www.werkenbijargoszorggroep.nl ‹‹

Argos Zorggroep begrijpt wat jou
motiveert!  Daarom zorgen ze voor:
– Betekenisvol en uitdagend werk
– Flexibele uren en een leuk team 
– Een passend salaris en doorgroeimogelijkheden
– Goede begeleiding en echte waardering