‘Je maakt de juiste klik met de arbeidsmarkt met E-learning’

Ricardo Eshuis, directeur SVH:

Ja, het is waar: het is nu inderdaad een zwarte periode voor de horecasector. Zowel studenten en werknemers als ondernemers hebben het zwaar. Hoe je er ook naar kijkt en wat je er ook van vindt, het is zoals het is. Ondanks alles is het volgens Ricardo Eshuis, directeur Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), nog steeds een goed idee om te kiezen voor de horeca. ‘Hoewel het er misschien nu niet zo uitziet, zou ik willen zeggen: jongens en meiden, het komt echt goed. Werken in de hospitality is leuk en de behoefte aan goede vakmensen blijft bestaan, ‘aldus Eshuis. 

Zoals altijd al maakt SVH zich samen met partners hard voor de horeca. De stichting volgt de arbeidsmarkt op de voet, signaleert welke vraagstukken er oppoppen en bedenkt daar oplossingen voor. Eshuis: ‘Wij leveren een bijdrage aan de aansluiting van het horecaonderwijs op het bedrijfsleven en aan vernieuwing van de vakbekwaamheid in de branche. Dat doen we onder andere door met elkaar eermiddelen en lesmethodes te ontwikkelen voor het onderwijs, opleiders en ondernemers.’

Denken in rollen
In de dagelijkse praktijk staan bij SVH op dit moment twee thema’s hoog op de agenda. Het eerste thema heeft te maken met het ondersteunen van digitaal leren om zo prestaties op de werkvloer te versterken. Het tweede thema sluit daarbij aan en gaat erover dat er in de horeca meer gedacht zou moeten worden in rollen in plaats van in complete functies. Op die manier kan iemand gericht worden ingezet voor een bepaalde taak. Eshuis: ‘Een pizzabakker hoeft geen loempia’s te maken en een barrista moet een excellente kop koffie kunnen zetten, maar hoeft niet per se thuis te zijn in het maken van cocktails. Een specialisatie is inhoudelijk kleiner en makkelijker onder de knie te krijgen. Wij hebben alle rollen die er zijn in de horeca in kaart gebracht en dus kunnen talenten van nu heel specifiek worden opgeleid. E-learning is daar een fantastische oplossing voor in deze tijd, maar ook als de horeca straks weer open is.’

Op maat gesneden cursussen 
Je kunt het zo gek niet bedenken of SVH heeft er wel een op maat gesneden E-learning voor gemaakt. Van ‘Leidinggeven’ tot aan ‘Vlees, wild en gevogelte’ en van ‘Werken in de fastservice’ tot aan ‘AGF’: er is nu al keuze uit zo’n 200 verschillende online te volgen cursussen. Eshuis: ‘In de online omgeving wordt de praktijk naar de school en het leerbedrijf gehaald met een combinatie van informatieve werkvormen en leuke contextgerichte video’s. Overal waar je bent kun je studeren met je mobieltje, je tablet of je computer.’

‘We moeten in de horeca meer in rollen gaan denken’

Altijd werk 
‘Out of home eten’ blijft altijd bestaan. Zeker mensen met een diploma op zak kunnen altijd aan de bak. Wie er nu aan denkt te gaan beginnen met een mbo-opleiding horeca, hoeft geen seconde te twijfelen. Dat vindt Ricardo Eshuis ook. ‘Werken in de hospitality is fun en je bent altijd verzekerd van werk. Je hebt te maken met de onderlinge dynamiek in een team, je gaat om met gasten en werkt in een ontspannen setting. Je praat met mensen en hebt contacten. Niet alleen als kok, maar ook in de bediening doe je gewoon goed werk. Het is jammer dat de bediening zo’n slecht imago heeft. Dat slaat ook helemaal nergens op. Dat geklets over dat je dienstbaar moet zijn van nature vind ik onzin. Je zet gewoon je glimlach op tijdens werktijd, want een gast wil niet met een chagrijnig gezicht bediend worden. Je hebt gewoon een goede baan als 70% van wat je doet hartstikke leuk is en 30% wat minder. Wake up, dit is de echte wereld en je krijgt betaald voor je werk!’

Anders denken 
Vooral bestaanszekerheid en een daarbij behorend salaris spelen een belangrijke rol bij de keuze van een beroep voor jongeren. Millennials willen graag weten wie op de werkvloer verantwoordelijk is voor welke taak. Bij de samenstelling van een team is het handig als daar rekening mee wordt gehouden. Ook is het slim om medewerkers uit elke leeftijdscategorie in je team te hebben. Dat maakt niet alleen de dynamiek prettig, maar zorgt ook voor een betere invulling van het rooster. Eshuis: ‘Zo ingewikkeld is het allemaal niet. Een oma of opa wil doordeweeks wel eens een vrije dag om voor een kleinkind te kunnen zorgen en vindt het helemaal geen probleem om dan een keer in het weekend te werken. Voor een jonge vader is het juist wel weer prettig als hij een keer in het weekend vrij is om thuis bij zijn gezin te zijn. Met dit soort gegevens kan in de sector veel meer gespeeld worden. Daar wordt een baan in de horeca nog aantrekkelijker door. Alles komt goed uiteindelijk.’ ‹‹

SVH Horecatalent en het nieuwe Passie voor Horeca 

SVH Horecatalent (www.svhhorecatalent.nl) is het grootste e-learningplatform voor de Nederlandse horeca. Complete beroepen en kleine cursussen voor specifieke rollen: alles staat erop. Het aanbod wordt steeds verder ingevuld. Elk onderdeel dekt een deel van een SVH-branchediploma af en een deel van het mbo-kwalificatiedsossier. De e-learning kun je zien als onderdeel van een complete opleiding waarin de praktijk natuurlijk centraal staat. Veel mbo-scholen en particuliere opleiders hebben nu een slimme en uitdagende mix van online leren en in de praktijk toepassen. Er zijn al opleiders die het afronden van een e-learningmodule verplicht stellen voordat je met de praktijkcursus mag beginnen.

Daarnaast is er het nieuwe Passie voor Horeca: hét platform waarop (beginnende) medewerkers korte e-learnings volgen om de basiskennis te testen. Elke e-learning wordt afgesloten met een toets. Haal je de toets? Dan ontvang je een certificaat van deelname als bewijs.

Heb je na het volgen van de e-learnings de smaak te pakken gekregen en wil jij jouw kennis en vaardigheden echt vergoten? Volg dan een cursus of opleiding om daarmee een echt (branche-erkend) diploma te halen. De e-learnings zijn ontwikkeld om jou een eerste indruk te geven in de verschillende opleidingen die worden aangeboden door opleiders waar SVH mee samenwerkt.

De certificaten die je haalt op Passie voor Horeca zijn een bewijs dat je basale kennis en vaardigheden bezit van een vakonderdeel.  Ze hebben dan ook geen marktwaarde. De echte skills leer je via de opleidingen van branche-erkende opleiders en de leermiddelen van SVH. www.passie.horeca.nl