Innovatie in de ouderenzorg

Onze zorgprofessionals zijn de belangrijkste bron voor innovatie  

Bij innovatie in de ouderenzorg is het eerste waar je aan denkt
misschien wel een pratende robot. Toch hoeft innovatie niet zo ingewikkeld
te zijn en betekent innoveren niet altijd een nieuwe uitvinding. In tegendeel
zelfs. Innovatie betekent vernieuwing: nieuwe ideeën toepassen om een proces of behandeling beter, leuker, efficiënter of goedkoper te maken. Of iets onmogelijks wel mogelijk te maken. Bijvoorbeeld door een bestaande
technologie toe te passen in de zorg. 

“Binnen Argos Zorggroep zien we innovatie als een breed begrip. Innovatie kan iets volledig nieuws zijn, maar kan ook een bestaande innovatie zijn die iets nieuws brengt. We innoveren vanuit eigen kracht maar kijken voor oplossingen ook bewust naar buiten en trekken op met samenwerkingspartners”, vertelt Loraine van Zanten, Projectmanager Innovatie bij Argos Zorggroep. 

Groeiende vraag ouderenzorg

“We worden steeds ouder met als gevolg dat de vraag naar ouderenzorg blijft groeien. Ook is er schaarste op de arbeidsmarkt. 

Door te blijven innoveren en actief op zoek te gaan naar manieren waarmee we onze medewerkers zo goed mogelijk in hun kracht kunnen zetten, kunnen we de kwaliteit van onze kernactiviteiten borgen en verder ontwikkelen. Innoveren doen we daarom vanuit de werkvloer. Problemen die worden ervaren of kansen die worden gezien door zorgmedewerkers, vormen de basis voor onze innovatie-activiteiten.” 

De perfecte baan voor studenten!
Heb jij naast je studie een aantal uurtjes over en ben je op zoek naar een baan waar je écht iets kan betekenen voor een ander? Argos Zorggroep biedt jou de perfecte studentenbaan. Kies zelf je werkdagen en hoeveel uur je per week wilt werken. Ideaal toch?! 
Argos Zorggroep is op zoek naar studenten die willen werken in onze huizen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Poortugaal
en Rhoon. Solliciteer direct op www.hebjijeenzorghart.nl.

Visie op innovatie

Loraine over de visie van innovatie binnen Argos Zorggroep: “Werkgeluk is bij Argos Zorggroep een belangrijk thema. Wij geloven erin dat als medewerkers beter en met meer plezier hun vak kunnen uitoefenen, dit vele voordelen met zich meebrengt. Het leidt tot een grotere klanttevredenheid, het verlaagt de werkdruk en dat heeft weer
positieve effecten op de uitstroom, het verzuim en dus ook het werkplezier van medewerkers. Daarom zoeken wij naar innovaties die knelpunten oplossen die medewerkers daadwerkelijk in hun werk ervaren. Medewerkers zijn een belangrijke bron voor het identificeren van innovatiekansen. Zij kunnen vanuit hun ervaringen aangeven welke problemen opgelost moeten worden en wat hiervoor een innovatieve oplossing is.”

Kennisdeling

“Ook hechten we veel waarde aan kennisdeling. Daarom vindt bij Argos Zorggroep al acht jaar het Kennispodium plaats. Dit is een jaarlijks evenement voor en door medewerkers. Naast een bekende gastspreker geven medewerkers workshops aan hun collega’s over onderzoeken, scripties, werkmethodes en praktische oplossingen. Zo helpen collega’s elkaar om het werk leuker en makkelijker te maken. Ook maakt één van de inzendingen kans op de Argos Academie Award. Vorig jaar won een collega met de HANDSOME-methode. Deze methode is ontwikkeld om handhygiëne in het verpleeghuis te verbeteren. Met het prijzengeld wordt het idee verder ontwikkeld.” 

Over Argos Zorggroep

Argos Zorggroep is specialist op het gebied van complexe ouderenzorg en biedt deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dat doen we met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij ouderen thuis, in de buurt en, als dat niet meer kan, in één van onze huizen. Bijzonder aan Argos Zorggroep is het innovatieve karakter. Naast het werken met de Smart Glass maken de medewerkers van Argos Zorggroep gebruik van talloze andere zorginnovaties waarmee wij het verschil maken voor onze cliënten.

Werken bij Argos Zorggroep

Onze medewerkers zijn belangrijk, zij maken immers elke dag hét verschil voor cliënten. Daarom vinden wij het belangrijk om goed voor onze medewerkers te zorgen en hen te voorzien van moderne faciliteiten. Van een digitaal personeelsdossier en een interactief intranet tot een app waarop ze 24/7 toegang hebben tot hun rooster, vakantie uren en zelfs diensten kunnen ruilen met collega’s. Daarnaast kunnen medewerkers met korting een fiets, smartphone of tablet aanschaffen of zelfs het abonnement op de sportschool met korting verrekenen. 

Wil je meer weten over werken bij Argos Zorggroep, kijk op
www.hebjijeenzorghart.nl. ‹‹

Twee mooie voorbeelden van innovatie binnen Argos Zorggroep
Smart Glass: een gadget met eindeloze innovatie mogelijkheden 
In 2015 is Argos Zorggroep gestart met een project waarin wordt toegewerkt naar het implementeren van het gebruik van de Smart Glass in de zorg. Een Smart Glass is een bril met een ingebouwde camera. Het project is inmiddels afgerond en de Smart Glass wordt regelmatig ingezet. Met de Smart Glass is het mogelijk om professionals op afstand te laten meekijken in een zorgsituatie, bijvoorbeeld bij wondzorg, onbegrepen gedrag, wanneer er een arts nodig is, in de thuiszorg of bij leersituaties. Met de Smart Glass zijn hulp en een deskundige blik altijd dichtbij. Dit is efficiënt, draagt bij aan kwaliteit van zorg en biedt onze cliënten rust, omdat zij snel hulp krijgen zonder dat er veel wisselende gezichten langskomen. 

Coronacrisis
Tijdens de coronacrisis bewijst de Smart Glass ook weer zijn dienst. Specialisten keken op afstand mee bij coronapatiënten zonder het risico op verdere verspreiding. Zo kon verpleegkundige Sema met de Smart Glass een arts laten meekijken. Zij werkte tijdens de coronacrisis namelijk op de zogenoemde high care afdeling waar zij cliënten met een coronabesmetting verzorgde. “Sinds ik op de high care afdeling werk, maak ik veel gebruik van de Smart Glass. Ik zet de Smart Glass op en via een tablet kan een arts op afstand meekijken. De arts hoeft dus niet fysiek langs te komen en dit heeft veel voordelen: minder besmettingsgevaar, minder gebruik van schaarse persoonlijke beschermingsmiddelen en de arts is direct ‘ter plaatse’.” 

Smart Glass beperkt studievertraging tijdens de coronacrisis
Ook voor leerlingen is de Smart Glass een uitkomst tijdens de coronacrisis.
Door alle voorzorgsmaatregelen hadden onze professionals geen vrije toegang tot de verschillende huizen. Dit vraagt om een inventieve manier van werken in de dagelijkse zorg voor onze cliënten én in het leerproces van onze medewerkers en stagiaires.
Met behulp van de Smart Glass konden we onze medewerkers en stagiaires blijven ondersteunen. Op afstand kijkt de begeleider tijdens zorgsituaties mee om verpleegtechnische handelingen te beoordelen of examens af te nemen. Zo komt het leerproces van medewerkers en stagiaires niet stil te staan.

E-health
Wachtlijsten voor verpleeghuizen blijven oplopen en ouderen blijven langer thuis wonen. Met het project E-health in Argos ThuisZorg ondersteunen wij thuiswonende ouderen zo goed mogelijk om zelfredzaam te blijven. Cliënten van de thuiszorg en de dagbesteding krijgen 24/7 toegang tot hun eigen zorgdossier via het Cliëntportaal. Cliënten kunnen zo langer en met meer eigen regie veilig en verantwoord in hun eigen huis en omgeving blijven wonen. Met deze vindingrijke toepassing blijven cliënten (en eventueel ook hun mantelzorgers/familie) verbonden met hun eigen zorgtraject. 
Voor zorgprofessionals heeft het project E-health ook veel voordelen. Medewerkers kunnen het dossier ter plekke bijwerken. Dit is efficiënter en zo is er meer tijd voor echt cliëntcontact en mantelzorgondersteuning. Dit geeft ook de zorgprofessional rust tijdens het contactmoment. Een ander voordeel is dat de professional overal en op het moment het dossier kan inzien en wijzigen. Hierdoor kan een wijkverpleegkundige bijvoorbeeld starten vanuit huis.