Ga jij aan het werk bij Ammeraal Beltech? Doen!

Als transportbanden monteur kom je overal

Een transport- of procesband is vaak één van de belangrijkste onderdelen in een productieproces. Simpel gezegd zijn het de banden die elk product van A naar B kunnen transporteren. Ammeraal Beltech is wereldwijde marktleider op het gebied van proces- en transportbanden. Het bedrijf heeft dit te danken aan de vele ontwerpmogelijkheden, grootschalige productie, klant specifieke fabricage en 24/7 service. 

Elke transportband is uniek! Het ontwerp, de materialen, de belastbaarheid, de toepassing, et cetera zijn afgestemd op de klant voor een perfecte aansluiting. Het resultaat is altijd een transportband op maat met dezelfde hoge kwaliteit en gemaakt voor topprestaties, zelfs in extreme omstandigheden.

Het grote succes van Ammeraal Beltech begon in 1950, het jaar waarin Thomas Ammeraal een bijzondere transportband zou ontwerpen voor bakkerijen. Tot op dat moment was het niet mogelijk om een transportband te ontwikkelen waar de koekjes niet aan bleven kleven. Daarbij heeft hij een ambachtelijk productieproces bedacht om tot een eindeloos geweven band te komen. Hij was de grondlegger van Ammeraal Beltech en een echte visionair op het gebied van transportbanden.  

Transportbanden zijn overal 

Vandaag de dag is Ammeraal Beltech lid van de AMMEGA Groep, een internationaal bedrijf dat in 40 landen gevestigd is en een zeer brede markt bedient. Van luchthavens tot de foodwereld en van de auto-industrie tot en met de agrarische sector. Van het maken van broodjes voor het ontbijt tot het sorteren van online gekochte pakjes, van het scannen van koffers tot de productie van sportauto’s; vrijwel ieder product wordt op een bepaald punt in zijn levensduur door een transportband getransporteerd.

Innovatief bedrijf 

Wereldwijd wordt met transportbanden – maar ook v-snaren en liften – van dit bedrijf gewerkt. Innoveren is meer regel dan uitzondering. Continue worden producten geoptimaliseerd en worden er nieuwe systemen en methodes ontwikkeld. Een voorbeeld is de onlangs ontwikkelde transportband voor de vleesindustrie, de MegaSqueeze. De werking is simpel gezegd als volgt:

» Nadat vleesverwerking plaatsgevonden heeft, blijven er botten over waar nog restjes vlees op zitten.
» Deze botten worden vervolgens getransporteerd over de MegaSqueeze band en naar een soort van trommel geleid.
» De transportband draait om de trommel heen, en door de speciale werking worden de laatste stukjes vlees van het bot gescheiden.
» Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk geen voedselverspilling meer plaatsvindt, dit maakt het product een duurzame oplossing.

Collegiale sfeer 

Ondanks de grootte van het bedrijf, is het leuk om er te werken! De vele dienstjaren van onze werknemers onderschrijft dat. In combinatie met een groei die we jaarlijks doormaken, is er ook een sterke toename van nieuw personeel – maar niet genoeg om onze groeiplannen 100% waar te kunnen maken. De combinatie van (zeer) ervaren personeel en nieuwe collega’s met frisse ideeën, zorgen ervoor dat het kennisniveau ontzettend hoog is en dat er een constante stroom aan vernieuwing blijft. Dit zorgt ervoor dat de onderlinge sfeer goed is, en dat er een hoge bereidheid is om een ander succesvol te maken in zijn of haar werk. Klinkt goed, toch? 

Productiemedewerkers gezocht 

Nieuwe productiemedewerk(st)ers zijn van harte welkom bij Ammeraal Beltech! Omdat je transportbanden op maat gaat maken, is het belangrijk dat je technisch inzicht hebt en het leuk vindt om met je handen te werken. Aan het eind van je werkdag ben je trots op het resultaat en heb je weer een aantal klanten blij gemaakt. Als je een aanpakker bent en graag je handen uit de mouwen steekt, dan is dit een mooie kans voor jou! 

Monteurs Transportbanden 

Wil je liever zelfstandig werken en op pad om bij de klant te werken? Dan ben je ook meer dan welkom want we zijn ook op zoek naar Monteurs! Ben je in bezit van een rijbewijs, gek op het gevoel van vrijheid, wens je wisselende werkplekken én heb je een diploma mbo 4 werktuigbouwkunde (of soortgelijk)? Solliciteer dan bij Ammeraal Beltach op de functie Monteur Transportbanden. Na een interne opleiding ga je service verrichten op locatie en dat betreft reparaties, onderhoud, alsook inspecties van zowel de band als de installaties. Kortom: Een zeer afwisselende en uitdagende job!

Waarom werken bij Ammeraal Beltech?

Naast de collegiale sfeer, worden goede arbeidsvoorwaarden geboden. Naast een prima salaris, kun je ook uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden tegemoetzien. Denk hierbij aan vakantiedagen aangevuld met ADV-dagen, een 13e maand en daarnaast per afdeling nog wat voordelen zoals toeslagen in de ploegendienst of betaalde reistijd als monteur.

Kijk voor meer informatie op www.ammeraalbeltech.nl of neem contact op met Karen Guldemond
(karen.guldemond@ammega.com)