Ervaar het zelf: solliciteren bij Argos Zorggroep!

Vraag je medewerkers van Argos Zorggroep waarom zij in de zorg werken? Dan zijn zij het unaniem met elkaar eens: het is dankbaar werk en je betekent iets voor een ander. Naast goede arbeidsvoorwaarden vinden onze medewerkers het dus belangrijk om anderen te helpen. Het verpleeghuis is dé plek waar je elke dag weer het verschil kunt maken voor kwetsbare ouderen en hun naasten. Maar hoe kom je nu eigenlijk ‘binnen’ als nieuwe werknemer? En wat kun je verwachten van het sollicitatietraject en de eerste werkdagen? Lees snel verder, want wij nemen je mee in het sollicitatietraject voor een baan als Verzorgende IG.

Stap 1: het ontstaan van een vacature

In onze huizen wonen kwetsbare ouderen die zorg nodig hebben. Zij wonen in kleinschalige woonzorggroepen met zo’n 15 tot 22 andere ouderen per woonzorggroep. Bewoners hebben hun eigen kamer en in de gezamenlijke huiskamers ontmoeten zij hun medebewoners, gebruiken zij de maaltijden en doen zij activiteiten. Op elke woonzorggroep werkt een vast team medewerkers onder leiding van een regisseur, die dankzij de kleinschaligheid ‘hun’ bewoners én collega’s goed kennen. Soms vertrekt een collega uit een team, bijvoorbeeld vanwege pensioen, verhuizing of omdat de collega doorgroeit naar een andere functie. Op dat moment ontstaat vacatureruimte. De manager Wonen en Zorg meldt deze vacatureruimte bij de afdeling HRM. 

Stap 2: een aantrekkelijke vacature delen

De afdeling HRM zorgt voor een aansprekende vacaturetekst op de website van Argos Zorggroep. Dat is pas het begin, want het is belangrijk om de vacature goed onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep. Daarom zorgen de medewerkers van HRM er ook voor dat de vacature wordt doorgeplaatst op bekende banensites, zoals Indeed. Via de social media kanalen van Argos Zorggroep, onder andere op LinkedIn en Facebook, brengt de afdeling Communicatie vacatures onder de aandacht. Het startsein is gegeven: laat de sollicitanten maar komen! Voor veel vacatures werft Argos Zorggroep zowel intern als extern. Medewerkers kunnen via ons intranet solliciteren op een vacature en iedereen die niet bij ons werkt, kan terecht op www.hebjijeenzorghart.nl. 

Stap 3: solliciteren

Als je onze vacature hebt aangeklikt op social media of Indeed, kom je op
www.hebjijeenzorghart.nl. Dit is de speciale ‘Werken bij’ pagina van Argos Zorggroep. Naast de vacature, is er ook interessante informatie te vinden over Argos Zorggroep als werkgever en de mogelijkheden om (door) te leren. Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct: vul het formulier in, voeg jouw CV en motivatie bij en met één klik op de knop is het spannende wachten begonnen.

Stap 4: de kennismaking

Alhoewel, lang hoef je niet te wachten… Zien wij in jou een match? Dan nemen we binnen een week contact met je op. We nodigen je uit voor een sollicitatiegesprek in één van onze huizen om kennis te maken met de manager Wonen en Zorg. We willen graag weten wie je bent als persoon en we bespreken wat we van jou verwachten. Natuurlijk zijn we ook nieuwsgierig naar wat jij van ons verwacht. Tijdens het sollicitatiegesprek vertellen we je meer over onze organisatie, het huis waar je solliciteert en onze andere huizen. Zo kunnen we een goede match maken tussen jou en het huis waar je aan de slag gaat. Vol energie ga je naar huis; hier wil je werken! Nu is het een kwestie van wachten op het telefoontje.

Stap 5: kennismaken in jouw huis van voorkeur en arbeidsvoorwaarden

Het verlossende telefoontje komt al snel: we hebben waarschijnlijk wel een leuke match in een van onze huizen! Er volgt een kennismaking met de manager van het huis waar jij graag wil werken. Het ijs is snel gebroken en er is een wederzijde klik. Van de kennismaking gaan we door naar het arbeidsvoorwaarden gesprek. Hier krijgt jouw nieuwe baan écht vorm: zo maak je afspraken over jouw uren, salaris en spreek je de andere arbeidsvoorwaarden door. Jouw eerste werkdag zet je meteen in je agenda; je kunt niet wachten om te beginnen!

Stap 6: start proeftijd

Thuis heb je al de nodige informatie ontvangen om je in te lezen en voor te bereiden op jouw eerste werkdag. Als het eindelijk zover is, ontvangt de regisseur van jouw woonzorggroep je hartelijk. De regisseur is jouw leidinggevende en maakt je wegwijs. Je krijgt een rondleiding op de woonzorggroep en wordt voorgesteld aan collega’s en cliënten. Op jouw eerste dag start ook meteen de proeftijd. Binnen deze proeftijd draai je verschillende diensten zodat je de kans krijgt om de woonzorggroep en haar bewoners en collega’s goed te leren kennen. En zowel jij als wij kunnen ontdekken of we een goede match zijn. 

Stap 7: einde proeftijd 

Na een maand zit jouw proeftijd erop. We sluiten de proeftijd af met een einde proeftijd gesprek. Dit gesprek voer je met jouw regisseur. Samen bespreek je hoe je de afgelopen maand hebt ervaren; zit je op je plek? En voelen we wederzijds een klik? Als we allebei positief zijn, verwelkomen we je graag binnen het team van de woonzorggroep. Van harte gefeliciteerd met jouw nieuwe baan!

Over Argos Zorggroep

Argos Zorggroep is een innovatieve zorgorganisatie in met elf huizen in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. Wij bieden deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dat doen we met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij ouderen thuis, in de buurt en, als dat niet meer kan, in één van onze huizen. Plezier in het werk vinden wij belangrijk, daarom bieden wij goede arbeidsvoorwaarden, leuke extra’s en volop doorgroeimogelijkheden aan onze medewerkers. 

Kom jij bij ons werken?

Wil je graag meer weten over werken of leren bij Argos Zorggroep? Kijk dan op www.hebjijeenzorghart.nl. ‹‹