Zin in een baan in een kansrijk beroep?

Zin in een baan in een kansrijk beroep?

Woon je in de provincie Groningen of Noord-Drenthe? Heb je een uitkering, wil jij aan de slag en ben je bereid scholing te volgen? Dan kun je op deze site jouw kansrijke beroep vinden en je eenvoudig inschrijven om hier mee aan de slag te gaan.

Verschillende sectoren

Met het aantrekken van de economie is in 2017 begonnen met de website kansrijkberoep.nl om mensen te zoeken voor de bouw, techniek en zakelijke dienstverlening. Ook vandaag de dag zijn er leuke vacatures te vinden, en in nog meer verschillende sectoren. Wat denk je bijvoorbeeld van werken in de bouw als voeger, of lekker buiten als monteur zonnepanelen? Graag een kantoorbaan, waarom dan niet als medewerker klant contact? Of ligt je voorkeur bij de horeca? Kijk dan eens naar de bijeenkomsten die ze organiseren.

Meer dan een vacaturebank

Naast online vacatures vind je hier ook de mogelijkheid om je aan te melden voor een ‘BaanBorrel’. Tijdens zo’n borrel, gericht op de horeca, kom je op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers in de horeca. Je hoeft dus geen cv mee te nemen en ervaring is ook geen vereiste. Enthousiasme en een gezellig gesprek zijn veel belangrijker.

Werk en scholing in een kansrijk beroep

De beroepen op deze site bieden je voor langere tijd kans op werk. Bij aanmelding biedt het je in de meeste gevallen dus een kans om scholing te volgen. Je hoeft dus nog niet een timmerman of stukadoor te zijn om in aanmerking te komen, je inzet en motivatie om de kneepjes van het vak te gaan leren zijn wat telt. Kies dus wel voor een baan waar je affiniteit mee hebt. Als je thuis een handige klusjesman bent en iedereen je weet te vinden als het gaat om vragen over elektriciteit, dan zou bijvoorbeeld elektromonteur wel eens wat voor jou kunnen zijn.

Aanmelden, en dan?

Als je je hebt aangemeld via het online inschrijfformulier word je binnen een week gebeld om je inschrijving door te nemen. Een test moet daarna laten zien of je als kandidaat de tweejarige BBL-opleiding aankan, waarbij je vier dagen per week leert en één dag werkt.

Wie zitten er achter kansrijkberoep.nl

Kansrijkberoep.nl is een initiatief van 24 gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe, 8 SW-bedrijven en UWV. De website is duidelijk en overzichtelijk en inschrijven is een fluitje van een cent.‹‹

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Kijk dan snel op kansrijkberoep.nl of volg ze op Facebook, Instagram of YouTube.