Word jij een echte Thermo King monteur?

Stilstand is achteruitgang 

Heb jij alles in huis om een Thermo King monteur te worden? Met een opleiding in de autotechniek heb je een goede basis en wij helpen je om een echte specialist te worden op gebied van koeltechniek.

Als je in onze wereld binnenstapt krijg je een mentor, een ervaren monteur die je in de dagelijkse praktijk de kneepjes van het vak leert. Daarnaast krijg je specifieke trainingen die je ook de nodige certificaten opleveren. En je bent bij ons nooit uitgeleerd, want de techniek is aan verandering onderhevig. De nieuwe eisen die gesteld worden aan duurzamer transport vragen ook dat we als bedrijf blijven ontwikkelen en daar nemen we onze werknemers natuurlijk in mee. 

Elk van onze 10 servicevestigingen bedient een vaste regio. Op de vestiging werk je in een hecht en divers team. De ervaren rotten in het vak vinden het een uitdaging om je mee te nemen in de transportkoelwereld en samen met jonge collega’s gaan jullie de uitdaging aan om onze klanten de beste service te verlenen. Ook krijg je te maken met onze accountmanagers. Want die hebben jouw technische kennis nodig om onze klanten van het beste advies te voorzien. 

Ontwikkelingsmogelijkheden:

Om relevant en inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt is het van groot belang dat je je blijft ontwikkelen. De arbeidsmarkt verandert snel en stilstaan is uiteindelijk achterblijven. Des te belangrijker dat je bij blijft door het volgen van opleidingen, cursussen of trainingen. Thermo King Transportkoeling wil en kan je daarbij helpen. 

Op het moment van indiensttreding word je ingeschreven in ons LMS (Learning Management System) genaamd TK Academy voor je technische ontwikkeling van de Thermo King productlijn. Daarnaast stellen we een persoonlijk leerplan op met duidelijke en overzichtelijke stappen.

Afhankelijk van op welk niveau je bij ons binnenkomt start je eerst met een erkende cursus koeltechniek en daarna helpen we je met het behalen van het verplichte F-gassencertificaat categorie 1. Na het behalen van je STEK-certificering gaan we verder met gespecialiseerde bedrijfstraining. Deze trainingen worden online of on-site in ons eigen Thermo King trainingscentrum in Brussel, bij een fabriek of een dealer gegeven.

Als servicemonteur volg je de stappen van het CERTi-TECH service technician certification program. Binnen dit programma zijn er vier levels te behalen: certified, professional, master en specialist. Door de jaren heen werken we samen aan je kennis van Thermo King units, onze plaats in de markt en trainen we vooral je kritisch denkvermogen door constant verbeterende diagnose en service procedures.

Ben je benieuwd of werken bij Thermo King Transportkoeling iets voor jou is? Kijk dan op www.thermoking.nl

Thermo King Transportkoeling ontving in februari de felbegeerde Blue Track Select certificering. ‘Dit was alleen mogelijk door te voldoen aan een strenge selectieprocedure waarin alle facetten van onze service aan bod kwamen. Het is een enorme opsteker voor iedereen binnen ons bedrijf. Vooral omdat de klant bij ons altijd voorop staat en we altijd de grootste inspanning leveren om optimale inzetbaarheid van de koelmachines te garanderen. Met het Blue Track Programma onderstrepen we onze belofte dat we klaar zijn voor de toekomst. Op alle nieuwe Thermo King units is volledige connectiviteit beschikbaar. Hiermee kijken we of problemen worden kunnen opgelost worden vooraleer de koelunit in storing uitvalt‘, vertelt servicemanager David Doom.

De belangrijkste voordelen voor de klant van het Thermo King Blue Track-programma zijn:

• Mobiel en lokaal preventief onderhoud;
• Consistente service-ervaring, snellere reparatie, kortere en gemonitorde stilstandtijd;
• Verbeterde klantcommunicatie;
• Mogelijkheden om het wagenpark realtime te bewaken en 24/7 zichtbaarheid van het wagenpark via TracKing™.

Wist je dat:

• Al deze producten gekoeld of verwarmd vervoerd worden: computers, vis, bloemen, papierrollen, medicijnen, muziekinstrumenten, fruit, aardappelen, verf, wijn

• In Nederland gemiddeld 2.000 mensen per dag een voedselvergiftiging oplopen. Een oorzaak kan slechte of geen controle van de temperatuur tijdens transport zijn

• Wanneer de bewaartemperatuur van sla met 1 ˚C afwijkt, de houdbaarheid vermindert met ruim 1 dag, oftewel 24 uur

• Vers vlees bewaard moet worden bij een temperatuur van maximum 4 ˚C. Dit verlengt de houdbaarheid met enkele dagen omdat de ontwikkeling van bacteriën en enzymen door de lage temperatuur geremd wordt

• Een volle vracht garnalen al gauw een waarde heeft van € 500.000, – of meer, afhankelijk van de dan geldende marktprijzen`

• Thermo King koelmachines voor opleggers een temperatuurbereik van -29 ˚C tot +29 ˚C hebben, zodat deze zowel geschikt is voor het transport van diepvriesvrachten als voor verwarmde transporten