Weet je wat jouw droombaan is? 

Ontdek, Kies, Leer Werk

Ontdek wie je bent, wat je wilt en wat je kunt en Kies een beroep dat bij je past. Weet je wat jouw droombaan is? Wil je doorgroeien binnen je huidige baan? Hoe kun je Leren en hoe kun je leren en Werken combineren.

Op de website van het Leerwerkloket [www.leerwerkloket.nl] kun je zelf al heel veel uitzoeken. Je krijgt altijd informatie die specifiek op jou van toepassing is. Of je nou werkt of werk zoekt en of je nou hbo of vmbo hebt (gedaan). In drie klikken krijg je precies de informatie die op jouw persoonlijke situatie van toepassing is.

Aan de slag met je loopbaan
Iedereen kent wel momenten waarop je denkt: wat wil ik nu in mijn werk? Wat past bij mij, waar ben ik goed in en waar word ik blij van? En wat moet ik doen om dat te bereiken?

Of je verliest je baan en moet op zoek naar wat anders. Waar liggen kansen? Of misschien verandert je werk zoveel dat je wel weer moet gaan leren.

In al deze situaties is het goed om stil te staan bij jezelf en te onderzoeken welke kant je op wilt gaan. Het Leerwerkloket helpt je om zelf regie te nemen op je loopbaan. Dit doen we aan de hand van de volgende stappen:

Ontdek: Wat zijn jouw talenten en interesses?
Kies: Welk beroep kies jij? En wat is de kans op werk?
Leer: Wat heb je nodig om je doel te bereiken? Wat moet je nog leren?
Werk: Waar en hoe vind je een leerbaan?

Kijk op www.leerwerkloket.nl en ga aan de slag. Heb je vragen over leren en werken, studie- en beroepskeuze en jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Dan kan je terecht bij een leerwerkadviseur. Leerwerkadviseurs zijn ervaren loopbaanadviseurs. Ze hebben veel kennis van opleidingen en cursussen en kennen de regionale arbeidsmarkt. Ze kunnen je adviseren over kansrijke beroepen.

– Het Leerwerkloket geeft onafhankelijk en kosteloos 
– Advies over scholing en loopbaan;
– Inzicht in competenties;
– Informatie over arbeidsmarkt, beroepen, opleidingen en financiële regelingen.

Het Leerwerkloket is er voor iedereen:
– Werkzoekenden (met en zonder uitkering)
– Werkenden;
– Scholieren;
– Studenten.