The sky is the limit bij Oldenburger|Fritom

Je logistieke ambities waarmaken?

Het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom: werken in de logistiek is heel divers. Hierdoor kun je je logistieke ambities op verschillende manieren waarmaken. Zo ook bij Oldenburger|Fritom in Veendam. Deze innovatieve logistieke dienstverlener ontfermt zich over de complete logistieke keten waarin élke medewerker een onmisbare schakel is. Precies daarom investeert Oldenburger|Fritom in hun persoonlijke ontwikkeling. En hoe!

Het team van Oldenburger|Fritom legt zich dagelijks toe op wegtransport, luchtvracht, zeevracht en intermodaal transport. Ook wordt maatwerk in warehousing geleverd. Naast inslag, opslag en uitslag moet je denken aan webshop management en services zoals ompakken, assemblage en hygiëne inspecties. Bij al deze logistieke oplossingen ligt de focus op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Een voorbeeld? In 2018 liet Oldenburger|Fritom het duurzaamste distributiecentrum van het Noorden bouwen volgens BREEAM Outstanding. Dit is het hoogste niveau van hét duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen dat wereldwijd wordt toegepast.  

‘Daarbij kreeg ik meteen
de kans om verder te leren’

Groeimindset

Oldenburger|Fritom heeft een platte organisatiestructuur, waarin verantwoordelijkheden en bevoegdheden zo laag mogelijk worden weggelegd. Elke medewerker krijgt zo het volste vertrouwen om het ondernemerschap te ontplooien. Daarbij staat de groeimindset centraal. In tegenstelling tot een vaste mindset gelooft iemand met een groeimindset dat je jezelf altijd verder kunt ontwikkelen. Vanuit die gedachte investeert Oldenburger|Fritom in haar talenten, waaronder Shanna van Gigch, Melvin van Zonneveld, Milko Dale, Mandy Hartmann en Sven Bakker.

Logistieke ambities

Shanna en Melvin werken op de afdeling freight forwarding. Melvin begon in 2018 als mbo-stagiair en trad na het afronden van zijn opleiding bij Noorderpoort in vaste dienst. “Daarbij kreeg ik meteen de kans om verder te leren”, vertelt Melvin. “Bovendien mocht ik dit in mijn eigen tempo doen.” Afgelopen september voltooide hij de duale hbo-opleiding Logistiek en Economie Ad van NHL Stenden. Milko volgt sinds vorig jaar dezelfde opleiding, waaraan hij één dag in de week besteedt. Op de andere dagen werkt hij als trainee op de afdeling logistic support.

Net als Milko begeleidt ook Mandy de orderstroom en is zij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Mandy heeft hierbij de ambitie om haar collega’s te ondersteunen bij ICT gerelateerde zaken. Een van deze collega’s is Sven, trainee shiftleader in het warehouse. Ook Sven trad na zijn mbo-stage bij Oldenburger|Fritom in vaste dienst en studeerde verder naast zijn werk. Onlangs behaalde hij zijn hbo-diploma Logistiek & Supply Chain Management.

The sky is the limit

Benieuwd tot welk niveau je jezelf kunt ontwikkelen bij Oldenburger|Fritom? Medewerker Marienus van der Laan weet het antwoord. Met een mbo-diploma op zak begon hij in 2007 als supervisor logistic support. Daarna behaalde hij zijn hbo-opleiding Logistiek en Supply Chain en de NIMA-opleiding. Nu is hij commercial manager én lid van het managementteam. Marienus: “In deze functie mag ik onze logistieke oplossingen in de markt zetten. Onze luchtvracht oplossingen bijvoorbeeld. Oldenburger|Fritom is IATA-lid, heeft de status van Erkend Agent, de AEO-vergunningen en een eigen vestiging op Schiphol.”

Kortom, The sky is the limit bij Oldenburger|Fritom, zowel letterlijk als figuurlijk. 

Wil je ook je logistieke ambities waarmaken bij een innovatieve logistieke dienstverlener? Waar volop geïnvesteerd wordt in jouw persoonlijk ontwikkeling?

Ga naar www.oldenburgerfritom.nl voor meer informatie.

Shanna van Gigch
Melvin van Zonneveld
Milko Dale
Mandy Hartmann
Sven Bakker
Marienus van der Laan