Talenten van nu – vakmensen van de toekomst

Kijk; dat hebben wij gebouwd! Als je iemand kent die werkt in de bouw of infra, heb je die zin vast vaker gehoord. Mensen die werken in onze sector zijn trots op wat zij maken. En dat is logisch, want de bouw is nodig en belangrijk voor ons allemaal. Dankzij de bouw kunnen we wonen, werken, naar school en reizen. En al die huizen, gebouwen en wegen moeten onderhouden worden. Dat doen we nu, maar dat moeten we in de toekomst ook blijven doen. 

Daar hebben we vakmensen voor nodig. Mensen die houden van aanpakken, denkers en doeners. Die er samen met collega’s de schouders onder willen zetten. Want alleen al op het gebied van woningbouw hebben we een enorme uitdaging; er moeten de komende jaren meer dan 300.000 huizen worden gebouwd. En dan zijn er nog bestaande huizen, kantoren en andere gebouwen die moeten worden verbouwd. Of verduurzaamd, zodat er bijvoorbeeld gebruik gemaakt kan worden van zonnepanelen of een warmtepomp. En al die huizen en kantoren moeten bereikbaar blijven; via wegen, fietspaden, voetpaden, bruggen, enzovoort. Kijk maar eens om je heen als je van huis naar school of naar je werk gaat. Er is dus genoeg te doen. 

Van werkvoorbereider tot timmerman en van BIM-modelleur tot calculator: de kansen in de bouw zijn eindeloos en geen dag is hetzelfde! En we zijn niet alleen op zoek naar jonge mensen. Ook voor mensen die komen uit een andere sector zijn er veel mogelijkheden. Wil je gaan werken in de bouw, maar zie je ertegenop om (weer) de schoolbanken in te gaan? Geen zorgen! Banen in de bouw en infra kun je ook grotendeels leren in de praktijk via een zogenaamde BBL-opleiding. Een mooie combinatie van werken en leren, waarin je meestal vier dagen per week bij een erkend leerbedrijf werkt en één dag per week naar school gaat. Je verdient dan direct een prima salaris of stagevergoeding.

Werken in de bouw is dus altijd een slimme keuze. Voor de talenten van nu, en de vakmensen van de toekomst. Voor mensen die denken in oplossingen en geen uitdaging uit de weg gaan. Kunnen we ook op jou rekenen? Kijk op jegaathetmaken.nl voor meer informatie. ‹‹

Maxime Verhagen, 
voorzitter Bouwend Nederland