Stel vragen tijdens een sollicitatiegesprek

Zo toon je interesse en maak je een nog betere indruk

Het is al heel erg leuk dat je uitgenodigd bent voor een sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! En ja, natuurlijk is het zo dat ze bij het bedrijf van alles over jou aan de weet willen komen. Daarom krijg je ook vragen voorgeschoteld. Toch is het goed om te onthouden dat jij zelf ook vragen stellen mag tijdens het gesprek. 

Door het stellen van de juiste vragen tijdens een sollicitatiegesprek kom je inhoudelijk wellicht meer te weten over je nieuwe baan en werkgever. Verder toon je ermee aan dat je echt geïnteresseerd bent en creëer je meer evenwicht in het gesprek. Een goed gesprek is geen eenrichtingsverkeer! 

Niet naar de bekende weg vragen 
Het is waar dat domme vragen in principe niet bestaan. Maar zomaar in het wilde weg van alles vragen wat er in je opkomt is nu ook weer niet handig. Let erop dat je tijdens het gesprek alleen vragen stelt waarop het antwoord nog niet duidelijk is. Als de informatie waar je naar vraagt gewoon op de website van het bedrijf te vinden is, dan wek je de indruk dat je je niet zo heel goed hebt voorbereid. 

Wederzijdse klik Het best is het om open vragen te stellen die jou helpen erachter te komen of de baan en het bedrijf echt goed passen bij wie jij bent. Het bedrijf moet namelijk niet alleen voor jou kiezen, het gaat er ook om dat jij volmondig ja kunt zeggen. Tijdens het eerste gesprek probeer je vooral te ontdekken of er een wederzijdse klik is. 

15 vragen 
Waarover je vragen zou kunnen stellen? Goede vragen gaan over de functie, het bedrijf en de sollicitatieprocedure. Hieronder vind je van deze drie categorieën 5 goede vragen. Zelf kun je er ook vast een aantal bedenken. Ga er eens rustig voor zitten. 

Vragen over de functie: 
Hoe zien mijn werkzaamheden er straks uit?
Kun je een beeld schetsen van een typische werkdag? 
Hoe is deze vacature ontstaan?
Hoe is de sfeer op de afdeling? 
Wordt er regelmatig overgewerkt?

Vragen over het bedrijf:
Kunt u iets vertellen over de bedrijfscultuur?
Kan ik een kijkje nemen op de werkvloer? 
Wat is de gangbare dresscode tijdens de werkweek?
Wat is de toekomstvisie voor het bedrijf?
Wie zou mijn leidinggevende zijn? 

Vragen over de sollicitatieprocedure:  
Hoeveel andere kandidaten zijn er voor deze functie?
Hoeveel mensen nodigt u uit voor een tweede gesprek? 
Wanneer kan ik een reactie verwachten?
Wat zijn de volgende stappen in de procedure?
Op welke termijn willen jullie deze functie invullen?