Rogier is onze kapitein aan het roer

Van chauffeur tot teamleider transport, dat kan gewoon bij Bidfood

Als teamleider transport is Rogier onze kapitein aan het roer. Geen chauffeur of koerier gaat zonder dat hij het weet de weg op. Ooit was hij zelf chauffeur, nu stuurt hij zijn collega’s aan en zorgt hij bij elke uitdaging voor een oplossing.

Het is 10.00 uur ’s ochtends. Rogier maakt een rijschema voor de chauffeurs en bijrijders. De 26-jarige teamleider weet hoe het is om de weg op te gaan. “Ik ben begonnen als chauffeur”, vertelt hij. “Bidfood heeft betaald voor mijn vrachtwagenrijbewijs en heeft me de kans gegeven om te groeien. Ik vroeg na drie jaar of ik teamleider transport kon worden. Dat vonden ze een geweldig idee.”

Ook weer opgelost

Van chauffeur naar teamleider is eigenlijk een hele logische stap. Rogier kent als geen ander de uitdagingen. “Soms is een lading nog niet compleet”, vertelt hij. “Bijvoorbeeld omdat er een vertraagde levering is van een leverancier. Dan laat ik het product naleveren door een koerier. Dan kan de chauffeur lekker door en hoeft niet te wachten of gehaast de weg op. Zo houdt iedereen plezier in het werk.” Als de chauffeurs onderweg zijn, gaat ook niet altijd alles volgens plan. Een klant kan er bijvoorbeeld onverwachts niet zijn, zodat de chauffeur zijn levering niet kwijt kan. Of een bepaald adres is niet te vinden. Ook dán is Rogier helemaal in z’n element. En gaat op zoek naar een oplossing.

‘Het beste uit mezelf’

Rogier geniet dagelijks van het contact met zijn collega’s. Hij gaat nog ook nog vaak zelf de weg op, als er een tekort is aan chauffeurs. “Die afwisseling van rijden en kantoorwerk vind ik leuk”, zegt hij. Ondertussen blijft hij zichzelf ontwikkelen, van een LOI-cursus Planning tot een cursus ORTEC (planningssysteem) via Bidfood. Rogier: “Bidfood geeft me alle kans om te groeien in het werk maar ook als persoon! Dat motiveert me nóg meer om het beste uit mezelf te halen.”

Wil je ook bij Bidfood werken? 

Denk je nu bij Bidfood werken wil ik ook. Ga dan snel www.werkenbijbidfood.nl en bekijk de openstaande vacatures.

Welkom bij Bidfood

Bidfood is dé horeca groothandel van Nederland en actief voor ongeveer 25.000 klanten. Onze focus is gericht op foodprofessionals in de horeca en in de zorg. We begrijpen als geen ander de wensen en uitdagingen van onze klanten. We hebben een groot assortiment met meer dan 50.000 producten. Vanuit 16 locaties bedienen we onze klanten via ons uitgebreide distributienetwerk. Naast een perfecte levering, streven we er ook naar om onze klanten te helpen waar het kan. Wij spelen in op ontwikkelingen in de markt, waarbij ondernemerschap en daadkracht het verschil maken. Bij Bidfood vinden we medewerkers belangrijk! We doen er dan ook alles aan dat onze mensen met plezier werken.  

www.werkenbijbidfood.nl