Online leren via Koninklijke Horeca Nederland

Online leren via Koninklijke Horeca Nederland

Wanneer je in de horeca werkt, of wilt gaan beginnen, dan is het misschien handig om lid te worden van de branche- vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). KHN vertegenwoordigt 20.000 horecaondernemers met ruim een kwart miljoen medewerkers. Ze streven de beste gastvrijheid na, zodat horecaondernemers een inspirerende omgeving kunnen bieden, waar gasten unieke ervaringen en waardevolle momenten kunnen beleven.

Om hun leden nog beter te begeleiden in groei en ontwikkeling door scholing, biedt KHN, in samenwerking met de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH), online e-learning modules aan, exclusief voor leden van KHN. Hiermee kunnen horeca- ondernemers én hun medewerkers laagdrempelig hun kennis en vaardig- heden aanscherpen. Zo wordt er samen aan een professionele branche gewerkt en hebben medewerkers ontwikkelingsperspectief!

Stichting Vakbekwaamheid Horeca

SVH is in de horeca een bekende naam als het gaat om het aanbod van online en offline leermiddelen. Veel opleiders maken hier gebruik van. Hun studenten en cursisten krijgen als onderdeel van de opleiding die zij volgen toegang tot het betreffende online lesmateriaal.

‘Vrij shoppen’

Via khn.nl/elearning worden de modules los aangeboden. Dat betekent dat ondernemers en hun medewerkers vrij kunnen ‘shoppen’ in het aanbod en heel gericht aan hun ontwikkeling kunnen werken zonder dat daar verdere verplichtingen aan vastzitten. KHN adviseert ondernemers wel om hun mensen hierbij, waar nodig, te begeleiden. Wie een volledige beroepsopleiding wil volgen, zal er waarschijnlijk voor kiezen om zich in te schrijven bij een opleidingsinstelling. Leden én medewerkers die het wel helemaal zelf wil doen maar toch een erkend certificaat of diploma willen hebben, kunnen na zelfstudie een examen aanvragen bij SVH, die de branche-examens afneemt. Alle online content maakt onderdeel uit van erkende SVH-brancheopleidingen.

Prestaties verbeteren

Door de samenwerking met SVH kunnen veel medewerkers en ondernemers kennismaken met mogelijkheden om de prestaties op de werkvloer te verbeteren en wordt het volgen van erkende brancheopleidingen gestimuleerd.

Breed aanbod

KHN en SVH starten de eerste maanden van 2020 met een pilot. Dat betekent dat vooralsnog een selectie is gemaakt van modules die als eerste worden aangeboden. Bij de lancering van de e-learning modules is het aanbod al zeer breed: van inwerkmodules voor de bediening (met bijvoorbeeld instructiefilms draagtechnieken en poleren) tot modules over bier, koffie, wijn, cocktails en gedistilleerd. En ook op het gebied van personeelszaken en financiën zijn er modules beschikbaar. Bij succes wordt het moduleaanbod verder uitgebreid.

Exclusief voor KHN-leden en medewerkers van leden

Uitsluitend KHN-leden en hun medewerkers kunnen via khn.nl/elearning toegang krijgen tot een webshop waar ze de modules kunnen aanschaffen. De aanschaf van een module is laagdrempelig: voor enkele euro’s per deelnemer per maand kan al een licentie voor een kleine module worden aangeschaft.

‘Leven Lang Ontwikkelen’

Voor KHN is deze samenwerking een logisch antwoord op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt van de horeca. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: “Leven Lang Ontwikkelen wordt steeds belangrijker. De vraag naar goede mensen binnen de horeca neemt de komende jaren verder toe. Kennis raakt in de snel veranderende samenleving snel verouderd en als we mensen langer willen vasthouden, moeten we ze ontwikkelperspectief bieden. Het zijn allemaal redenen om leren voor én door werkenden, hoog op de agenda te zetten. KHN wil met haar platform dé toegang bieden tot kwalitatief leren.” ‹‹

Benieuwd naar de verschillende modules? Kijk op khn.nl/elearning voor een overzicht van alle modules en meld je vandaag nog aan voor een e-learning over bier, cocktails en wijn.