Let op je lichaamstaal en stel goede vragen

Hoe kom je goed uit de verf tijdens het sollicitatiegesprek? 

Een sollicitatiegesprek is een belangrijke gebeurtenis en daarom vaak spannend. Als je er voor zorgt dat je zo ontspannen mogelijk bent en je goed bent voorbereid, loopt het meestal vanzelf. Wat kan je doen om een goede indruk te maken en hoe bedwing je je zenuwen? De WerkWijzer wijst je graag de weg. 

Het is zover: je hebt een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek gekregen. De eerste hindernis is genomen en je hebt zin een gat in de lucht te springen van blijdschap. O jee, maar nu mag je op gesprek en wil je natuurlijk wel jezelf van je beste kant laten zien. Hoe je dat doet? Door je goed voor te bereiden! Allereerst is het zaak dat je informatie over het bedrijf verzamelt. Op de website van je potentiële nieuwe werkgever kun je meestal wel lezen wat hun visie en missie is. Vervolgens denk je na over de vragen die ze jou waarschijnlijk gaan stellen. De kans is zeer groot dat je gesprekspartner(s) willen weten waarom je solliciteert naar juist deze functie en wat je sterke en zwakke kanten zijn. Wat je in het verleden gedaan hebt en waarom ze je moeten aannemen, zullen ook vragen zijn die je gesteld worden. 

Vergeet niet dat jij als werkzoekende het aanbod bent. Je bent weliswaar op zoek naar een leuke baan, maar het bedrijf zit te springen om een betrouwbare en bekwame werknemer. Onthoud dit echt en bedenk van te voren wat jij kan betekenen voor het bedrijf. Hoe ga je de functie invullen en welke talenten neem je allemaal mee? 

Niet naar de bekende weg vragen 

Zorg ook dat jij ook een aantal vragen te stellen hebt. Op die manier laat je blijken dat je echt gemotiveerd bent en dat je je hebt voorbereid op het gesprek, als dat nog niet duidelijk was. Het stellen van de juiste vragen heeft nog een ander groot voordeel. Het is jouw kans om zelf nog echt goed te overwegen of het bedrijf en de functie inderdaad zo bij je passen als je dacht. Het werkt altijd twee kanten op. Je kunt vragen stellen over de functie, vragen over het bedrijf, maar ook vragen over de procedure. Vraag niet naar de bekende weg en maak er open vragen van. Een open vraag begint altijd met een vragend voornaamwoord , zoals: wie, wat, wanneer of hoe. Als je durft, stel dan ook gerust een pittige vraag. Vraag bijvoorbeeld wat de grootste uitdaging van het bedrijf was de afgelopen drie maanden. 

De eerste drie minuten 

Je omgangsnormen en sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk als je capaciteiten. Zorg daarom dat je op tijd bent en draag geschikte kleding. Houd rekening met het bedrijf waar je naartoe gaat en met de functie waarop je solliciteert. Als je er bent, dan stel je je voor. Een hand geven zit er nu eventjes niet in, maar je lacht vriendelijk en zegt duidelijk je naam. Zorg dat je fris en uitgeslapen bent, houd je jas niet aan en wees positief, aardig en open naar je gesprekspartner. 

Weet dat de eerste drie minuten van een sollicitatiegesprek erg belangrijk zijn. De eerste indruk, blijft vaak hangen. Houd ook je lichaamstaal in de gaten. Uit beweging en houding leiden mensen veel af. Ga ontspannen zitten, maar niet onderuit gezakt. Voor de rest: speel geen toneel, maar ben jezelf. Laat zien wie je bent en dat je bereid bent serieus naar jezelf te kijken. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je je minder sterke kanten kent en dat je kunt vertellen hoe je daar mee omgaat. Je benadrukt vanzelfsprekend wel je positieve kanten, weet dus goed welke dat zijn. O ja: maak er een feestje van. Waarom zou je het niet naar je zin mogen hebben tijdens een sollicitatiegesprek? ‹‹