Laat zien dat je mee durft te denken

Ben jij innovatief? Dat is een topkwaliteit! 

Ben jij iemand die buiten de lijntjes durft te kleuren en net even wat verder denkt dan zijn neus lang is? Gefeliciteerd: je hebt een innovatieve manier van kijken naar de werkelijkheid. Dit kan van onschatbare waarde zijn voor het bedrijf waar jij werkt of wilt gaan werken. Of je nu in de bediening werkt in een eetcafé, de spin in het web bent op een logistieke afdeling, werkt in de bouw of in de zorg: jouw unieke power is waardevol. 

Bedrijven en organisaties zijn het meestal gewend hun diensten op steeds dezelfde manier te leveren. Als alles allemaal vlekkeloos verloopt, dan hoeft er eigenlijk ook niets veranderd te worden. Al te eigenzinnige werknemers die voortdurend betere ideeën hebben over hoe de dingen zouden moeten gaan, kunnen dan ook storend zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Maar wie wel degelijk een goed idee heeft over hoe het beter kan op de werkvloer en een afspraak maakt om het daar over te hebben met de chef of het management, wordt meestal met open armen ontvangen. Echt waar. De organisatie zit misschien zelfs wel te wachten op iemand zoals jij. Serieus meedenken wordt vaak zeer gewaardeerd. Bovendien zul jij nog gemotiveerder worden om je werk te doen als je het idee hebt dat jouw opvattingen ertoe doen. 

Kansen zien 

Hoe weet je of jij innovatief bent? Tien tegen één dat je dan leergierig bent en geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen, zeker op je vakgebied. Verder ben je onderzoekend ingesteld en ben je niet bang om nieuwe wegen in te slaan als dat nodig is. Innovatieve personen zijn grensverleggend in hun denken en kunnen een vraagstuk net even vanuit een andere invalshoek bekijken. Zie jij eerder kansen dan beperkingen en ben jij in staat je ideeën helder uiteen te zetten? 

Meedenken met het bedrijf 

Niet alle bedrijven zijn gecharmeerd van al te innovatieve werknemers, omdat ze veel liever alles bij het oude willen laten. Toch is dit meestal niet het geval. Veel organisaties vinden het juist prettig met medewerkers van doen te hebben die willen helpen het bedrijf naar een hoger plan te tillen. Dat kan alleen met mensen die kansen kunnen omzetten in doelgerichte acties waarmee geld kan worden verdiend. Ben jij zo iemand? Je bent waardevol, niet alleen als leidinggevende, maar zeker ook op de werkvloer! ‹‹

Staat er in de vacaturetekst dat je innovatief moet zijn? Voeg de daad bij het woord en laat in je brief zien dat je dat bovengemiddeld bent. Durf origineel te zijn in vorm en inhoud!