Kort & Goed

Week van de horeca 
De organisatie van de Nationale Horecadag organiseert dit jaar een xxl editie: Week van de horeca, die plaats zal vinden van 20 tot en met 25 september. De afgelopen twee jaar heeft de Nationale Horecadag met succes plaatsgevonden, met als doel het imago van de horecabranche te verbeteren, gezamenlijk te werken aan instroom van nieuwe horecamedewerkers en studenten en om een landelijk event te organiseren speciaal voor iedereen in de horeca. Dit jaar gaat de organisatie een groter, langer en feestelijker initiatief organiseren; de Week van de horeca. Met een kick of op maandag 20 september wordt direct het startschot gegeven voor een week vol activiteiten, kijkjes achter de schermen en de finale van de verkiezing ‘Het leukste horecateam van Nederland’.

Bron: fnvhoreca.nl 

Samenstelling nieuwe JongerenOnderwijsraad bekend

Achttien leerlingen en studenten gaan vanaf september 2021 deel uitmaken van de nieuwe JongerenOnderwijsraad. Deze jongeren komen uit verschillende onderwijsniveaus en -soorten: van basisschool tot universiteit. De jongeren zijn afkomstig uit diverse regio’s en variëren in leeftijd van 10 tot 22 jaar.  In totaal hebben meer dan 160 jongeren zich aangemeld voor de JongerenOnderwijsraad.

In de JongerenOnderwijsraad delen jongeren hun ervaringen, meningen en ideeën over het onderwijs in Nederland met elkaar en met de Onderwijsraad. Twee jaar geleden is de Onderwijsraad gestart met een JongerenOnderwijsraad die meedenkt over onderwijs in Nederland. De raadsleden willen graag regelmatig in gesprek met leerlingen en studenten om te weten wat er bij hen leeft: welke behoeftes, ideeën en wensen hebben zij voor het onderwijs? Al die verhalen en meningen gebruiken de raadsleden voor de adviezen van de Onderwijsraad.

Open Dagen? Zie: kiesmbo.nl! 
Mbo staat voor middelbaar beroepsonderwijs. Het is onderwijs dat aansluit op de middelbare school. De mbo-opleidingen bereiden je voor op het uitoefenen van een vak of beroep. Er zijn veel beroepen in bijvoorbeeld de zorg, de bouw, de techniek, het groen of de kunst. Deze beroepen zijn onderverdeeld in rond de 500 opleidingen waar je een mbo-diploma in kunt halen. Je kunt met je behaalde diploma aan het werk gaan, maar je kunt ook doorleren binnen het mbo of verder in het hbo (hoger beroepsonderwijs). Er zijn verschillende soorten mbo-scholen. Zo zijn er regionale opleidingscentra (roc), agrarische opleidingscentra (aoc) of vakinstellingen. Er zijn ook particuliere aanbieders die opleidingen kunnen geven. Ben jij op zoek naar de enige echte op jouw lijf geschreven Mbo-opleiding? Op www.kiesmbo.nl kan je vinden waar er de komende maanden Open Dagen zijn.