IT-ers solliciteren in de lucht

IT-ers zijn moeilijk te vinden, dus proberen werkgevers van alles om op te vallen. WerkWijzer zet de meest opmerkelijke wervingsacties voor je op een rij.

Om het grootste IT-talent talent binnen te halen proberen werkgevers van alles om eruit te springen. Zo liet detacheerder PEAK IT nieuwe werkgevers hun contract tekenen in een vliegtuig. Ze zoeken dit jaar 350 ICT’ers, en die zijn moeilijk te vinden. Wie een achtergrond in de IT heeft, krijgt immers via recruitmentbureaus voortdurend de mooiste aanbiedingen. Geld en luxe werkt niet, dus besloot het bedrijf de nieuwe werknemers een ‘vliegende start’ te bieden. Die, zo luidt het aanbod, gevolgd wordt door ‘een carrière die snel naar de grootste hoogte stijgt’. De werkgever besloot zo’n duizend euro per persoon te investeren, en liet vijftien nieuwe personeelsleden vanaf Rotterdam The Hague Airport een vliegreis van nog geen uur maken. Tijdens de vlucht tekenden ze hun nieuwe contract. Het Brabantse ICT-bedrijf OZMO zoekt het ook in de lucht. Zij voeren sollicitatiegesprekken in een luchtballon, onder het motto ‘We brengen onze klanten letterlijk naar de cloud, en ons personeel in de wolken’. Na een korte selectie mogen steeds vier kandidaten tegelijk de luchtballon in.

Festivals
Op Lowlands zijn al eerder medewerkers of stagiaires gezocht voor de IT-sector. Ook dat werkt, tenminste, voor wie het podium op durft. Er zijn ook bedrijven die stagiaires en jonge, nieuwe medewerkers lokt met jacuzzi’s op kantoor en fraaie auto’s van de zaak. Wie geen sollicitatiegesprek wil in een kantoor kan ook steeds vaker terecht op een ludieke plek als locatie voor een eerste kennismaking met een werkgever, zoals een escaperoom.

Denk verder
Een kleine waarschuwing is op zijn plaats. Ben je IT-er of ICT-er, kijk dan vooral verder dan de ludieke actie. Die actie is immers marketing, een manier om je te interesseren. Uiteindelijk komt het er op neer dat je moet passen bij de bedrijfscultuur van het bedrijf waar je gaat werken. Kies voor de lange termijn, je wilt er voor langere tijd prettig kunnen werken. Waar je wél behoefte aan hebt? Kennis! Wie echt verder wil komen in zijn carrière, kiest voor een bedrijf waar hij wat leert.