Is logistiek jouw leven?

Sanders | Fritom: een hecht familiebedrijf van hoog niveau

Ben jij geïnteresseerd in een baan in de logistiek? Trap dan nu metéén op de rem en lees rustig verder. In de driehoek Den Bosch – Nijmegen – Eindhoven is een groot aanbod van transportbedrijven. Dat is waar, maar let op: het ene bedrijf is het andere niet. Eén van de opvallendste spelers in het rijtje is Sanders | Fritom in Uden. 

Bij Sanders | Fritom wil je werken als je op zoek bent naar een werkgever die professioneel en servicegericht is, de gehele Benelux bedient en die in staat is totale logistieke oplossingen te bieden. Daar wil je natuurlijk sowieso bij horen. Maar – en nu komt het – dit bedrijf denkt niet alleen aan haar klanten, maar ook zeker aan jou! Aan wie jij bent en wat jij nodig hebt om uit de verf te komen als medewerker crossdock, vrachtwagenchauffeur, planner of bijvoorbeeld toekomstig teamleider. Dat komt vooral doordat de sfeer zo familiair is en collega’s het vanzelfsprekend vinden met elkaar mee te denken. Dat is leuk toch! 

Sterk in opleiden 

Wil je meer of juist minder werken, ben je een echt nachtdier of ben je op je best tussen 8.00 en 17.00 uur? Het is allemaal mogelijk. Voor Sanders | Fritom is alleen belangrijk dat jij doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Zeker voor BBL leerlingen vindt deze werkgever het belangrijk om een duidelijk opleidingsplan klaar te hebben liggen. In dit plan wordt sterk gekeken naar wat de leerling nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om de opleiding tot een succes te maken.
De gemoedelijke sfeer in het bedrijf trekt mensen aan en maakt dat medewerkers het soms zelfs lastig vinden om weg te gaan. Je moet dan ook niet gek opkijken dat je kennismaakt met een collega die op zijn 76e nog graag een ritje rijdt als chauffeur in het weekend. Dat heeft alles te maken met werkplezier en de waardering die je hier krijgt. Ook jongeren zijn er trouwens opvallend veel te vinden bij deze logistieke speler van formaat. Jongens en meiden vanaf zestien jaar werken bijvoorbeeld op doordeweekse avonden in het Crossdock en op zaterdag. Een aantal daarvan wordt intern opgeleid tot vrachtwagenchauffeur. En ook daarin zijn ze beresterk. Mensen uit een andere sector krijgen ook de kans om de opleiding van vrachtwagenchauffeur te volgen. Zij noemen dit het zij-instroom traject.

“Dit bedrijf denkt niet alleen aan haar klanten, maar ook zeker aan jou!”

Ben jij geschikt voor het chauffeurs vak? 

Dag in, dag uit zijn er ruim honderd kleine en grote vrachtwagens van Sanders | Fritom op weg naar bedrijven in Nederland, België en Luxemburg. Als jij houdt van die vrijheid en verantwoordelijkheid én het je geweldig lijkt om op de mooiste plekken te komen, dan ben jij misschien wel geschikt voor het chauffeurs vak. Vanzelfsprekend word je nooit zomaar in het diepe gegooid. Voordat je zelfstandig de weg op gaat, rijd je eerst een aantal dagen mee met de mentor-chauffeur. Hierna word je ook nog op afstand begeleidt door een mentorplanner. Ben je nog niet in het bezit van je groot rijbewijs, maar heb je wel de ambitie en het talent om vrachtwagenchauffeur te worden bij een hecht familiebedrijf? Geen probleem: deze werkgever investeert graag in jouw opleiding als je het echt in je hebt. 

Ga naar een testdag 

De vooruitzichten in de sector zijn beter dan ooit. Een kans op een vaste baan als chauffeur of logistiek medewerker ligt daardoor binnen handbereik. Wat slim is om te doen als je een afgeronde mbo-opleiding hebt, een doorzetter bent en zin hebt een mooi vak te leren? Simpel: meld je aan voor een mentordag of meekijkdag bij Sanders| Fritom! Voor een toekomstig chauffeur volgt hierna al vrij snel een STL testdag waarin wordt gekeken naar jouw vaardigheden en ontwikkelmogelijkheden. Er wordt gekeken naar je leervermogen en taalniveau, maar bijvoorbeeld ook naar je reactievermogen en rijvaardigheid. Wie weet, kan je meteen jouw contract ondertekenen en starten met je nieuwe opleiding! 

Vele andere mogelijkheden 

Heb je geen chauffeursbloed, maar vind je logistiek wel geweldig? Ook dan ben je van harte welkom om je gezicht te laten zien bij Sanders | Fritom. Zeker als je het leuk vindt om spullen te ordenen, nauwkeurig bent en het je te gek lijkt om met een elektrische pallettruck goederen te lossen samen met je collega’s van het crossdock. Ben je op zoek naar een stoere bijbaan naast je studie of andere werkzaamheden? Meld je aan voor een meekijkdag of solliciteer vandaag nog bij Sanders | Fritom. 

Kijk voor alle mogelijkheden op:
www.werkenbijsandersfritom.nl.