Inspiratie en innovatie gaan hand in hand

Jij doet ertoe!

Zo nu en dan een dagje ontspannen is heerlijk, maar van passief het leven consumeren wordt niemand blij. We zijn veel gelukkiger als we dingen doen die echt bij ons passen. Dingen waarbij we onze talenten en kwaliteiten kunnen gebruiken en waarmee we – als het even kan – een bijdrage kunnen leveren aan de wereld om ons heen. Eigenlijk wordt het leven pas werkelijk de moeite waard als we geïnspireerd zijn. Huh, inspiratie, dat is toch iets zweverigs en alleen van toepassing op schrijvers en kunstenaars en zo? Nee hoor, het geldt ook voor mij en zeker voor jou. 

‘Inspiratie’ komt van het woord ‘in spirare’. Dat letterlijk ‘inademen’ of ‘inblazen’ betekent. Het heeft te maken met open staan een goed idee of een ingeving te krijgen. Inspiratie komt uit jezelf en is het gevolg van luisteren naar je eigen innerlijke stem en goed in de gaten hebben wat de wereld om je heen nodig heeft om beter en mooier te worden. 

Creatiekracht 

Voor innovatie is inspiratie onmisbaar. En innovatie is weer noodzakelijk voor vernieuwing. We komen er verder mee. Als mens. Als mensheid. Als bedrijf. Is dat dan nodig, we kunnen toch ook alles gewoon bij het oude houden? Nee, stilstand is achteruitgang. We doen niets liever dan groeien en ons ontwikkelen. We willen avonturen beleven, nieuwe werelden ontdekken en het gevoel hebben vooruit te gaan. We willen onze creatiekracht gebruiken. In het klein en in het groot. Zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Zonder inspiratie verpieteren we. 

Innovatieve oplossingen 

Innovatie geeft ons ook antwoorden op ‘lastige’ vragen. Hoe kunnen we bijvoorbeeld veiligere steden bouwen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in een fijn en energiezuinig huis kan wonen? Wat doen we met het voedselprobleem? Hoe kunnen de circulaire economie een boost geven? Is het mogelijk om zorg voor onze ouderen beter vorm te geven? En zo zijn er duizenden andere uitdagingen waar we innovatieve oplossingen voor nodig hebben. 

Wat wil jij betekenen? 

Misschien dat het jou lukt om op jouw gebied, met alles wat jij aan talenten in huis hebt, de wereld naar een hoger niveau te tillen. En de wereld, dat is gewoon de plek waar jij naar school gaat, stageloopt of werkt. Het doet ertoe. Jij doet ertoe. Je bent van betekenis. De keuzes die je maakt voor jouw toekomst dus zijn verrekte belangrijk. Ga doen waar je hart sneller van gaat kloppen! ‹‹