Het licht gezien

‘Het werkelijke kenmerk

van intelligentie is niet kennis,

maar verbeeldingskracht.’

Albert Einstein (Duits-Amerikaans natuurkundige 1879 – 1955)

Zo word je innovatiever: 5 tips! 
Ben jij iemand die het liefst alles bij het oude laat, omdat dat zo fijn vertrouwd is? Of ben je juist voortdurend bezig hoe de wereld om je heen een beetje beter gemaakt kan worden? Veel bedrijven zitten te springen om innovatieve mensen. Waarom? Nou om processen makkelijker te laten verlopen, nieuwe producten of diensten te ontwikkelen en om de concurrentie voor te zijn. Hoe word jij innovatiever? Lees onderstaande tips en laat dat ideeënlampje op je kop nog vaker branden! 

Voor innovaties is creativiteit onontbeerlijk. Eigenlijk draait het bij creativiteit vooral om het loslaten van de bestaande ideeën. Dat moet je durven, want het is de mens ingebakken te blijven vasthouden aan wat er al is. Niks mis mee, want daardoor zijn we zo goed in het leggen van verbanden en het zien van patronen. De truc is het om daar juist zo af en toe even afstand van te nemen. 

1) Ontsla jezelf van de gedachte dat je een professor moet zijn om slimme invallen te krijgen en ontspan.
2) Kijk goed om je heen en ‘jat’ een idee om het vervolgens op een andere manier toe te passen. Geen enkel idee is 100% nieuw. 
3) Maak fouten. Nog meer fouten. En ga door.
4) Experimenteer er op los.
5) Luister naar iedereen en doe je voordeel met wat je hoort en ziet om je heen. 

‘Wat is een uitvinding?

Het is de vondst van het gezochte.’

Johann Wolfgang von Goethe (Duits schrijver en dichter 1749 – 1832)

Nieuwe datum TECHATHON:18 november 2021 

Techniek Nederland en Wij Techniek organiseren samen met TVVL en ISSO voor de tweede keer een ‘Techathon’ in het kader van CONNECT2025 en SCENARIO2040. Tijdens de Techathon op 18 november 2021 gaan teams van 2 mbo-, 4 hbo-studenten en 2 high potentials van verschillende bedrijven aan de slag om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt welk team de beste oplossing presenteert en daarmee een mooi geldbedrag en unieke ervaring voor het hele team wint. Het Rijksvastgoedbedrijf wil Stationsplein-West 30 in Arnhem circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met deze Techathon wil de technische sector het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel, in een nauwe samenwerking tussen bedrijven en het Beroepsonderwijs (hbo en mbo). 

Voor meer informatie, zie: 
www.connect2025.nl 

‘Zij die weinig denken,
vergissen zich heel veel.’

Leonardo da Vinci (Italiaans schilder, ingenieur en musicus 1452 – 1519)