Ga in je kracht staan!

Misschien droom je sinds dat je een meid van negen was om later zeker twee Michelinsterren van de hemel te gaan koken. Of je bent een jongen die al op de peuterspeelzaal wist dat hij metselaar wilde worden. Het kan ook zijn dat je pas op latere leeftijd hebt ontdekt waar je echt warm voor loopt. Wie je ook bent, één ding is zeker: jij bent uniek als mens en hebt je eigen talenten, vaardigheden, passies en doelen. De vraag is alleen, hoe gaat het je lukken om die ene droombaan te vinden en te scoren? 

De toekomst is onzeker. Dat is altijd al zo geweest, maar nu in de anderhalvemetersamenleving lijken alle vanzelfsprekendheden te zijn weggevallen. De zorgen die je hebt over het krijgen van die op jouw lijf geschreven baan zijn begrijpelijk, maar niet echt nodig. Ook niet in deze tijd. Geen mens heeft alles volledig in de hand, maar met kennis van zaken en voldoende zelfvertrouwen kom je een heel eind. Zeker weten. Of je nu op zoek bent naar een stageplek, een bijbaan of je droombaan: ga in je kracht staan en zorg dat je goed beslagen ten ijs komt. Dat geldt natuurlijk ook als je herintreder bent of als je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. 

Gewoon je best doen 

Wat is dat eigenlijk: in je kracht staan? In feite houdt het in dat je dingen doet die bij je passen en dat je uitgaat van jezelf. Er is er maar één zoals jij en alleen jij weet wat goed voor je is. Je accepteert het leven in het hier en nu, met alles erop en eraan en legt jezelf niet te lage, maar zeker ook niet te hoge eisen op. Als het je niet lukt meteen te bereiken, wat je wilt, dan vergaat de wereld niet voor je. Je probeert het gewoon nog een keer. Je doet je best en weet, dat je meer dan dat niet hoeft te doen. 

Maak je niet te druk 

Deze WerkWijzer is gemaakt ten tijde van de ‘intelligente lockdown’. Hoe we er over een paar weken of maanden voor staan kunnen we niet goed voorspellen. Wat we wel weten is dat we ons niet laten ontmoedigen. En dat moet jij ook zeker niet doen. Neem het heft in eigen hand, volg je hart en doe iets met je leven! Ga creatief om met de situatie. Volg een online cursus, lees je in over solliciteren of maak een duidelijk stappenplan om van droom naar daad te komen. Of doe je voordeel met de inhoud van deze editie van de Werkwijzer die het thema ‘Van Solliciteren naar Contract’ heeft meegekregen. Je krijgt tips over het maken van een professioneel CV, leest over eigentijds solliciteren en krijgt informatie over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Natuurlijk laten we ook weer een heleboel verschillende mensen aan het woord over werken in de horeca, transport, bouw, techniek en zorg. Maak je niet te druk, bereid je voor en have fun! ‹‹