De zoektocht gaat weer van start!

Wie is de veiligste vrachtwagenchauffeur van Nederland? 

Het NK Veiligste Chauffeur 2022 is op 16 mei jl. officieel van start gegaan. Vrachtwagenchauffeurs kunnen zich nog steeds inschrijven voor de competitie en meteen online aan de slag gaan. De finale van het NK Veiligste Chauffeur vindt plaats op zaterdag 1 oktober op het TT Circuit in Assen.

Tijdens het NK Veiligste Chauffeur nemen vrachtwagenchauffeurs het tegen elkaar op. Het NK start online met kennisvragen en reactietests. De beste 50 chauffeurs kwalificeren zich voor de halve finales, waarin er maximaal één vrachtwagenchauffeur per transportbedrijf in actie komt. De halve finales vinden plaats op zaterdag 10 en 17 september in Hoogeveen en Beesd. De beste 20 vrachtwagenchauffeurs strijden vervolgens op zaterdag 1 oktober op het TT Circuit in Assen om de titel door het afleggen van enkele uitdagende praktijkproeven.

Vorig jaar vielen in Nederland volgens het CBS 582 doden in het verkeer. Op de Europese wegen kwamen in 2021 19.800 mensen om het leven. Uit onderzoek blijkt dat bij ruim 90 procent van het aantal ongevallen menselijk gedrag een grote rol speelt; dat aantal moet en kan omlaag. TVM verzekeringen maakt zich al decennialang hard voor transportveiligheid. Een van de manieren om een wezenlijke bijdrage te leveren aan veiligheid op de weg is om meer bewustwording voor het onderwerp te creëren. Dit wordt onder andere gedaan met de organisatie van het NK Veiligste Chauffeur als onderdeel van de TVM Awards.

Wat zijn de TVM Awards?
De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De partners zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck, Continental, VVN (Veilig Verkeer Nederland), STL (Sectorinstituut Transport en Logistiek), EyeWish, ANWB, JobTrans en Bumper. Het doel van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers – voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur.

De TVM Awards bestaat uit de volgende categorieën: NK Veiligste Chauffeur, Ridder, Veilig Transport, MVO, Innovatie en Duurzaamheid.

Hélène Hendriks ambassadrice
TV-persoonlijkheid Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Zij is aanwezig tijdens de finales en reikt op zaterdag 1 oktober 2022 de prijzen uit. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 10 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Gothenburg.

Op de finaledag van het NK Veiligste Chauffeur op 1 oktober is STL aanwezig op het terrein van het TT circuit in Assen om een kijkje in de wereld van transport en logistiek te geven. Lijkt het je leuk om daarbij aanwezig te zijn, houdt dan de social media van STL in de gaten. Zodra we meer info hebben laten we het je graag weten, je bent van harte welkom!

Meer informatie over het NK Veiligste Chauffeur kunt u vinden op de website www.tvmawards.nl ‹‹