‘De wereld van de Transport en Logistiek zit vol met toppers!’

Leren in de praktijk is een onmisbaar onderdeel van de opleiding voor de 500.000 mbo-studenten in ons land. Om het belang daarvan te benadrukken heeft het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de verkiezingen beste leerbedrijf en beste praktijkopleider ingesteld. Voor de sector transport en logistiek worden deze verkiezingen georganiseerd door Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). 

Dit jaar zijn er wederom een aantal toppers bekroond met felbegeerde titels. Grando Logistics uit Oisterwijk mag zich ‘Het Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022’ noemen. ‘De Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022’ is Johan van Akkeren. Veelbelovend talent is er gelukkig ook in de wereld van het transport en de logistiek: Donovan de Meijere kreeg het certificaat ‘Transport Talent 2022’ uitgereikt en Arjanne Brul is vanaf nu ‘Logistiek Talent 2022’. Stuk voor stuk titels om trots op te zijn! 

Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022
Grando Logistics B.V uit het Brabantse Oisterwijk is bekroond met de titel Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek 2022. Dit werd bepaald door een vakjury die alle genomineerden bezocht. Deze vakjury concludeerde unaniem: ‘Grando Logistics is uit volle overtuiging leerbedrijf. Gemiddeld heeft Grando Logistics jaarlijks zo’n acht tot tien studenten aan de slag op de vrachtwagen, in het warehouse of op de planning. Directeur-eigenaar Frank van de Griendt heeft als praktijkopleider ook een algemeen coachende rol en vervult die taak met grote passie. Zijn tomeloze inzet is bewonderenswaardig en buitengewoon inspirerend. 

De jury prijst Grando Logistics verder ‘voor haar diverse personeelsbestand: jong en oud, vrouwen en mannen, meerdere nationaliteiten en een opleidingsniveau dat varieert van mbo-2, -3 en -4 tot hbo. En dan is er nog iets dat niet onvermeld mag blijven: Grando Logistics is als leerbedrijf sociaal en innovatief. Ook op dit gebied is het bedrijf een absolute topper. Ieder jaar zijn er studenten met gedrags- en/of leerproblemen. Grando Logistics vindt dat ook zij een kans verdienen en investeert in hen met heel veel extra inzet, aandacht en begeleiding. Grando Logistics is in vele opzichten een voorbeeld voor andere (leer)bedrijven in de sector transport en logistiek’, en is daarom volgens de jury een terechte winnaar.

Zijn tomeloze inzet is bewonderenswaardig en buitengewoon inspirerend

Beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022
John van Akkeren, managementadviseur en praktijkbegeleider bij Mepavex Logistics / H.Essers in Bergen op Zoom is gekozen tot de beste Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. Via een speciale website konden mensen stemmen op drie praktijkopleiders die op basis van een voorselectie waren genomineerd en met een filmpje werden gepresenteerd. John van Akkeren was met de meeste stemmen de publieksfavoriet en is daarmee Praktijkopleider Transport en Logistiek 2022. 

In het Juryrapport staat onder andere: John vindt het fantastisch om met jongeren te werken en ze wegwijs te maken in de logistiek. Momenteel heeft hij vijftien mbo-studenten onder zijn hoede. Zij volgen BBL-opleidingen tot logistiek medewerker, teamleider, supervisor of – een enkele keer – vrachtwagenchauffeur. John heeft als praktijkopleider de afgelopen 24 jaar in totaal zo’n tweehonderd studenten begeleid. Hij is zeer deskundig en inspireert studenten op een manier die past bij hun belevingswereld. 

STL talenten 2022
Arjanne Brul, werkzaam bij GVT uit Veendam pakt de titel STL logistiek talent 2022. In de categorie STL Talent Transport gaat de titel naar Donovan de Meijere. Hij is werkzaam bij Transportbedrijf R. Nagel BV, Oude Meer. 

Als jong talent trots zijn op je vak, met een grote glimlach naar het werk gaan en elke dag het beste uit jezelf halen tijdens jouw leerwerk-traject. Daar gaat het om bij de verkiezing van de beste STL Talenten. De winnaars en de top 3 worden vastgesteld aan de hand van ingevulde checklists door de praktijkopleider, de mentor en de adviseur BBL van STL. Alle prijswinnaars zijn door hun adviseur BBL verrast op het leerbedrijf en reageerden zeer enthousiast.

De uitvoering van de organisatie van de verkiezingen wordt verzorgd door STL in opdracht van de sociale partners TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen en is mogelijk gemaakt dankzij SOOB.