De flyers van het Leerwerkloket zijn een handige tool!

Wil je studenten of werkzoekenden ondersteunen bij hun beroepskeuze?

Heb je interesse in bepaalde sectoren, maar weet je niet goed welke beroepen er zijn? Wat houdt het werk in, wat zijn ontwikkelingen? Wil je je oriënteren, bekijk dan de flyers voor beroepenoriëntatie van het Leerwerkloket.

Ook als je aan de andere kant zit en jij de persoon bent die werkzoekenden of studenten ondersteunt bij hun beroepskeuze, kunnen de flyers van het Leerwerkloket je helpen. Als je op een scholings- of informatiemarkt staat, neem je de flyers mee. Ben je decaan of docent op een vmbo-school of op een beroepsopleiding, dan kan je de flyers gebruiken als voorlichtingsmateriaal in de klas. 

Eerste oriëntatie 

In de flyers vind je per sector of beroepsgroep informatie over beroepen en taken, ontwikkelingen en de kans op werk. Ook staat aangegeven welke talenten nodig zijn en welke opleidingen er bestaan.
De flyers zijn bedoeld als eerste oriëntatie. Is de student of klant geïnteresseerd, dan kan hij of zij meer informatie gaan zoeken met behulp van de tips voor scholing, zij-instroom en leerwerktrajecten. De weg wijst zich vanzelf. 

QR code 

De informatie uit de flyers is trouwens ook te vinden via: www.leerwerkloket.nl/kiezen-voor-een-beroep. Op deze pagina vind je een overzicht van alle flyers met een link naar de online versie. Elke sector of beroepsgroep heeft een eigen pagina waarop de tekst van de flyers integraal is opgenomen en je kunt doorklikken op de verschillende linkjes. Als je de flyers zelf wilt printen, dan staat niets je in de weg natuurlijk. De flyers bevatten een QR code die linkt naar de website, zodat er direct doorgeklikt kan worden op de verschillende linkjes.

Verdere ontwikkeling

De flyers zijn tot stand gekomen in samenwerking met UWV arbeidsmarktinformatie en enkele leerwerkadviseurs. Beroepssectoren zijn voortdurend in ontwikkeling en daarom zijn de flyers ook niet statisch. De lijst met flyers wordt regelmatig aangevuld. Bovendien krijgen alle flyers elk voorjaar een update. De kans op werk en het landkaartje worden dan geactualiseerd en de informatie en linkjes worden gecheckt. 

Op de website www.leerwerkloket.nl/kiezen-voor-een-beroep vind je flyers over de volgende sectoren: autobranche, beveiliging, ICT, kinderopvang, klantenservice, onderwijs, schoonmaak, sociaal werk en jeugdzorg, transport & logistiek en zorg.