Chauffeur een beroep voor ‘oude mannen’? ‘Nee joh! Ik heb gewoon een hele leuke baan’

Als chauffeur kom je overal 
Hoi, ik ben Lars. Ik werk als chauffeur bij Bidfood, dé horeca groothandel van Nederland. Ik ben er verantwoordelijk voor dat mijn klanten hun producten op tijd krijgen. Mijn dagen zijn ontzettend afwisselend. De dag begint vroeg, soms heel vroeg. Een vroege dienst begint om 05.00 uur, een reguliere om 07.00 uur. Ik start dan met het laden van mijn vrachtwagen. Ik controleer de bestellingen en laad dan zelf de goederen in mijn vrachtwagen en vertrek naar mijn eerste klant.

Ik werk regionaal, dus ken mijn klanten goed. Sommige mensen denken, ‘de hele dag op een vrachtwagen, dat is toch saai en eenzaam’. Dat vind ik niet! Ik kom bij zoveel mensen en bedrijven over de vloer. Bij een aantal klanten maak ik gezellig een praatje en kijk ik of ik ze nog ergens mee kan helpen. Bij andere klanten heb ik de sleutel en zorg ik dat alles keurig netjes in de koeling wordt gezet. Ben ik er rond lunchtijd, dan krijg ik bij sommige klanten zelfs wat te eten. 

Dat is zo leuk aan het werken bij Bidfood. Door een slimme planning rijd ik een vaste route en kom ik vaak bij dezelfde klanten. We kennen elkaar inmiddels goed. Dat geeft vertrouwen. Als ik de bestelling heb afgeleverd, neem ik de lege kratten weer mee en ga ik onderweg naar mijn volgende klant. Helmond en Eindhoven zijn toch wel de plaatsen waar ik het meest kom, maar ik rijd de hele regio door. Om je een idee te geven: per dag bezorgen we bij ongeveer 12 tot 14 klanten. Veel sjouwen hoort erbij. Dat is soms dus best aanpoten. 

Veel aandacht voor mijn ontwikkeling
Omdat wij als chauffeurs zoveel klantcontact hebben, besteden ze bij Bidfood veel aandacht aan mijn ontwikkeling. Zo kun je jezelf ontwikkelen tot Senior Chauffeur, bij Bidfood noemen we dit Senior Ambassadeur. Je krijgt dan extra training, meer verantwoordelijkheid en je leert hoe je waarde kunt toevoegen voor je klant. ‘Als er nood is dan helpen we elkaar. De sfeer is goed. Daarom ga ik echt met plezier naar mijn werk.’

Mijn werk is nooit eentonig, geen dag is hetzelfde
Dat komt door de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid die ik heb. Ook mijn collega’s op de vestiging zorgen ervoor dat ik met plezier naar mijn werk ga. De sfeer is bij ons echt goed. Als er nood is in het magazijn dan helpen we elkaar. Ik rijd dan ook regelmatig in het magazijn rond, niet in mijn vrachtwagen natuurlijk, maar om bestellingen te verzamelen en klaar te zetten. Of ik help mee op kantoor. Kortom geen dag is hetzelfde. 

Ook onze teamleider draait er z’n hand niet voor om om zelf een bestelling samen te stellen of bij mij op de vrachtwagen ‘te springen’ als ik een zware lading te bezorgen heb. Er worden bij ons daarom ook teamleiders voorgedragen voor medewerker van het jaar. Elk jaar mag je een collega nomineren (en je kan dus ook zelf genomineerd worden) die net even iets extra’s heeft gedaan voor collega’s of het bedrijf. Win je, dan kun je hele mooie prijzen winnen. De medewerker van het jaar krijgt geloof ik zelfs een reischeque van 3.000 euro. Uiteindelijk doen we het samen! Gelukkig denkt iedereen daar zo over bij ons op de vestiging. 

Naast mijn werk sport ik heel graag. Voetbal, fitness. Dat is echt heel goed te combineren met mijn werk want bij een vroege dienst ben ik begin van de middag alweer klaar. Ik ben gewoon heel blij met mijn werk. Ik heb er plezier in en ga nooit met tegenzin. 

Wil je ook chauffeur worden? 
Denk je nu, chauffeur worden bij Bidfood dat wil ik ook. Neem dan contact op met mijn collega’s van HR want we zoeken meerdere collega’s. Zij weten precies wat je moet doen om bij ons chauffeur te worden. Wie weet ontmoet ik je snel! ‹‹