Ben jij een transportplanner van de toekomst? 

Check het binnenkort met serious gaming bij Veenstra|Fritom 

Als planner moet je zo’n beetje alles kunnen. Je bent supersnel in het nemen van de juiste beslissingen. Je puzzelt graag op hoog niveau en je krijgt energie van uitdagingen. Veenstra|Fritom is een vooruitstrevend logistiek bedrijf in Heeg. Omdat het beroep van transportplanner steeds complexer wordt, hebben ze samen met NHL Stenden een computergame ontwikkeld om talentvolle transportplanners te werven en te selecteren. 

Uitleggen waarom je de beste transportplanner bent die er rondloopt, is best lastig. Je kunt veel beter je skills laten zien door het spelen van een computerspel. Technologie vult zo het echte gesprek op een bijzondere manier aan. 

Maar vergis je niet: als je straks meedoet met serious gaming om te zien of het beroep bij je past, speel je wel een serieuze wedstrijd. ##Dat-moet-je-wel-durven. Heb jij het in je vingers? Probeer het uit, als het zo ver is. 

Je kunt het spelletje natuurlijk ook doen om zelf een beeld van het beroep te krijgen. Beslissen of je in de toekomst eventueel wilt gaan solliciteren op een baan in de logistiek, kun je altijd nog. 

Veenstra|Fritom beweegt mee 
Veenstra|Fritom in Heeg levert logistieke rust. De kunst is hoe je dat vandaag de dag zo optimaal mogelijk doet in de dynamische wereld van logistiek. Het familiebedrijf uit 1928 past zich voortdurend aan. De energietransitie speelt op dit moment een belangrijke rol in de samenleving. Bij alle klanten en dus ook bij het transportbedrijf zelf. Verder blijft logistieke dienstverlening mensenwerk. Het is de kunst om te zorgen dat er op alle plekken in de organisatie de juiste mensen aanwezig zijn en dat ze ook willen blijven. Zonder vakmensen geen goedlopend en succesvol bedrijf. Iedere schakel telt. Vandaar ook dat ze bij Veenstra|Fritom zoveel waarde hechten aan opleiding, training en coaching. Je kunt je voortdurend blijven ontwikkelen. Een werkgever om blij van te worden

Don’t tell it, show it 

Hoe zit het met jouw behendigheid en analytisch vermogen? Hoe snel breng jij goederen van A naar B, terwijl je rekening moet houden met allerlei externe factoren? Per level wordt de opdracht complexer. Straten kunnen afgesloten zijn en alle chauffeurs hebben andere werktijden. Tijdens het spelletje krijg je dus te maken met simulaties van echte bedrijfsprocessen. Scoor je hoog, dan ben je uit het juiste hout gesneden voor het mooiste beroep dat er bestaat. Je bent dan in staat overzicht te houden, denkt creatief en je bent in staat informatie vlot en juist te interpreteren. 

“Zonder vakmensen geen goedlopend en succesvol bedrijf. Iedere schakel telt”

Samen met NHL Stenden 

In 2018 kwam Veenstra|Fritom in contact met NHL Stenden. Er werd dat jaar kennis gemaakt met de docenten en studenten serious gaming. Inmiddels zijn we een kleine vijf jaar verder en is er een samenwerking opgezet als learning community met transportbedrijven, kennisinstellingen en overheden. De HRM-afdeling van Veenstra|Fritom deed hierdoor nieuwe inzichten en kennis op. Waarmee de werving en selectie gedigitaliseerd is. Het gevolg voor Veenstra|Fritom: een nog efficiëntere bedrijfsvoering en instroommogelijkheden vanuit andere sectoren. 

Voor meer informatie, zie: www.veenstrafritom.nl 

Veenstra|Fritom in Heeg levert logistieke rust. Chauffeurs brengen de producten van A naar B. Maar dat gaat natuurlijk niet zonder een degelijke planning. Als planner van de toekomst ben je verantwoordelijk voor een optimale inzet van materieel en begeleiding van chauffeurs. Met een geautomatiseerd plansysteem stel je ritten samen en je bewaakt de voortgang van import- exportzendingen. Natuurlijk ben je ook het eerste aanspreekpunt van klanten over de voortgang van de zendingen en instrueer je chauffeurs over routes en de laad-losadressen. Je anticipeert op problemen in de route en lost ze op, je verwerkt de aanmeldingen van goederen en je monitort of ritten verlopen volgens planning. Verder zorg je voor een laad- en loslijst en signaleer en administreer je bijzonderheden en afwijken. Inderdaad: een baan als transportplanner van de toekomst is geen kinderspel; toch los je elke dag een grote puzzel op.